Porto Novi
ART BILI SMO

PRVI MONTENEGRO POP FESTIVAL: KIC pop hor i crnogorski muzičari razgalili publiku

Publika je sa premijernog izdanja Montenegro pop festivala – MNE pop festa koji je održan sinoć u KIC-u ,,Budo Tomović“ izašla s puno emocija.
KIC pop hor ovim festivalom želio je da afirmiše crnogorske umjetnike, kako su rekli, a publici pokloni koncert za pamćenje.
Tako je i bilo. KIC pop hor, pod dirigentskom palicom prof. Saše Barjaktarovića, pjevao je na sceni sa crnogorskim pop muzičarima. Publika, u do posljednjeg mjesta ispunjenoj sali, svakog je od njih pozdravljala aplauzom i u svakoj pjesmi držala ritam rukama i pjevala. Bilo je to veče dobre energije i divnog podsjećanja na snagu i talenat crnogorskih muzičara.
Veče je otvorio Nenad Knežević Knez pjesmom ,,Vjeruj”.
Uslijedili su nastupi Andrijane Božović u numeri ,,Moja željo najveća” i Bojana Marović sa pjesmom ,,Svejedno”. Svejedno nije bilo publici kada je izašao, jer je pozdravljen oduševljenjem i vriskom, držanjem ritma rukama i pjevanjem ove pjesme. Svejedno na kraju nije bilo ni Maroviću.
– Hvala na svakom aplauzu i podršci – rekao je on.
Grupa ,,Highway” odlučila se za pjesmu ,,Navika”, a Neda Papović za numeru ,,Sama sam”. Stefan Filipović otpjevao je ,,Nebo i more”, a Eva Papović ,,Posljednju riječ mi šapni”.
Stevan Faddy zapjevao je i zaplesao u pjesmi ,,Ajde kroči”, a Bane Nedović izabrao za ovaj nastup pjesmu ,,Mala garava”.
Renatu Perazić, takođe, publika je pozdravila aplauzom, a ona je donijela pjesmu sa snažnom porukom ,,Glavu gore”.
Bojan Delić otpjevao je ,,Otvoreno”, a Marko Prentić ,,Odavno”.
Nina Petković zapjevala je pjesmu ,,Dišem”, a Vanja Radovanović ,,Inje”.
Posebno emotivan dio večeri bio je kada se na sceni pojavio lider grupe ,,Makadam” i kompozitor Mirsad Serhatlić. Dočekali su ga ovacije i aplauz. Ovo je godina u kojoj ovaj sastav obilježava četiri decenije od osnivanja, pa je za ovu priliku Serhatlić sa KIC pop horom i publikom otpjevao hit ,,Balerina”.
Nakon Serhatlića, publici je, sa novoosnovanom Klapom Camerton, ,,Smotanu pjesmu” otpjevao Momčilo Zeković. Uslijedio je aplauz i povici ,,bravo!” Zeković je čestitao Dan Podgorice i slavu Sveti Nikola, izrazio zadovoljstvo zbog aplauza publike Mirsadu Serhatliću i radost zbog saradnje sa KIC pop horom i klapom.
Anita Popović otpjevala je pjesmu ,,Marija”, rekavši da joj je drago što je dio ovog divnog događaja.
Dio grupe ,,Grimm” Nebojša Đukanović i Ivana Janković za ovu noć odabrao je pjesmu ,,Uspavanka” kojom nije uspavao, već oduševio i raspjevao publiku.

Dobru energiju i snažan glas Tine Džankić u pjesmi ,,Moje žeđi gasiš” donijela je grupa ,,Crveno i crno” koju je publika pozdravila aplauzom i držanjem ritma rukama.
Energija se nije stišala ni u narednoj pjesmi ,,Strogo povjerljivo” Nine Žižić.
Potom je svoju magiju na scenu donijela Marija Božović, uz divnu klavirsku pratnju Enesa Tahirovića, u numeri ,,Ljubavi mi daj”.
Nakon nje, morske zvuke sa sobom je donijela Marijana Zlopaša, takođe uz klavirku pratnju Tahirovića, i horsko pjevanje publike u pjesmi ,,Srce vjeruje”.
Ivana Popović-Martinović odlučila se da publiku podsjeti na numeru ,,Poljupci”.
Kaja Milačić donijela je prepoznatljivu energiju u pjesmi ,,Ti bi hteo”, a Milena Vučić svoju u numeri ,,Da l’ ona zna”.
Publika i KIC pop hor lagano su se njihali uz pjesmu Boža Bulatovića ,,Mare”, dok je jednako kao Bulatovića, pubika s oduševljenjem na bini dočekala Pera Stefanovića koji je za ovaj događaj odabrao pjesmu ,,Sva moja jutra”. Otpjevao ju je sa publikom i KIC pop horom.
Ilija Gojović pjevao je numeru ,,Zaleđen”, a Slavko Kalezić energičnim nastupom podsjetio na pjesmu ,,Space”, rekavši da mu je zadovoljstvo što je tu.

This slideshow requires JavaScript.

Nakon skoro dva i po sata došlo je vrijeme da se izvođači i KIC pop hor od publike pozdrave najljepšom pjesmom o Podgorici koju u originalu pjevaju Edo Abdović, Pero Stefanović, Igor Perazić i Sergej Ćetković. Publika je ovo izvođenje dočekala i ispratila na nogama. Najveće emocije izazvalo je pjevanje Renate Perazić dijela koji je u numeri ,,Podgorica” pjevao njen brat Igor. Na licima nekih izvođača bile su suze. Na bimu su se ređale slike Podgorice.
Voditelji su bili Tijana Mišković i Dražen Bauković.
Prelijepe kostime za KIC pop hor i voditeljku Tijanu Mišković izradila je crnogorska dizajnerka Slobodanka Seka Martinović.
Direktorica KIC-a ,,Budo Tomović” i menadžerka KIC pop hora Snežana Burzan, za MNE magazin po završetku događaja sumirala je utiske.
– Puno mi je srce. Veoma sam zadovoljna, uzbuđena. Vidjeli ste reakciju publike i hora. Ta razmjena energije je nešto što plijeni. Znate da smo nevladina organizacija, da nas je više od pedeset, da smo pružili ljubav ogromnu prema muzici i da je to ogroman rad, brojne probe, dugotrajne, pravljenje horskih aranžmana i ogromna ljubav koju su svi pjevači dali udružujući svoje kreativne snage sa nama. Vjerujem da se sve to čulo i vidjelo na Velikoj sceni KIC-a. Drago mi je što smo na ovaj način čestitali Podgorici njen rođendan i KIC-u godišnjicu rada, a i grupi ,,Makadam” 40 godina veoma uspješnog rada. Taj dio mi je specijalno bio drag jer ste vidjeli i rekaciju u sali i horsko pjevanje zajedno sa nama ,,Balerine”. Veoma sam zadovoljna. Vjerujem da ćemo nastaviti sa ovom tradicijom i okupljati dalje crnogorske pjevače i dokazivati i da Crnogorci odlično pjevaju, da imaju izvanredne umjetnike, pjevače, kompozitore, aranžere i da im prosto treba dati šansu – rekla je Burzan za MNE magazin.
Tekst i foto: B.R.