MODA PREPORUKA

MODA: Deset momenata koji su obilježili 2018. godinu (FOTO)

Retrospektiva 10 najznačajnijih modnih trenutaka kojima smo svjedočili ove godine, počevši od dizajnerskih kreacija na teniskim terenima, pa sve do najluđih stilskih bravura koje smo vidjeli na javnim pojavljivanjima svjetskih zvezda.
Ova godina je bila puna interesantnih događaja, pa tako i onih modnih.

Vjenčanica Megan Markl

Čitav svijet je sa nestrpljenjem očekivao kraljevsko vjenčanje, koje je ujedno i jedan od glavnih događaja ove godine. Megan nije razočarala kada je zakoračila u jednostavnoj bijeloj haljini sa dugim rukavima i „čamac“ izrezom, dizajna modne kuće Živanši. Tako je pokazala svoju skromnost i naginjanje ka klasičnoj eleganciji.

Nebeska moda na Met Gali

Najvažnije modno okupljanje svake godine, ove godine dobilo je i svoje najdramatičnije izdanje do sada. Govorimo o Met Gali, čija je tema bila Nebeska tijela: Moda i katolička imaginacija. Tako je Kardi B izgledala kao svetica, Zendaja je bila nalik Jovanki Orleanki, a Riana se obukla u stajliš verziju vrhovnog pape.

Neobična torba Điđi Hadid

Poznata manekenka se na Business of Fashion 500 gala pojavila u haljini intenzivno žuto-narandžaste boje. Ali to nije bilo toliko važno, koliko je njena torbica skretala pažnju. Providna i sa metalnom ručkom, u sebi je imala samo bocu šampanjca.

Ema Tompson u posjeti Bakingamskoj palati

Ova glumica je poznata po tome da preferira ravnu obuću u odnosu na štikle. Ipak, sve je zapanjila kada se u Bakingamskoj palati pojavila u svečanom odijelu i bijelim patikama. Svaka čast za Emmu koja razbija modne protokole i ostaje vjerna sebi.

Nastup Bijonse na muzičkom festivalu

Bijonse je ove godine na muzičkom festivalu Koačela sve prisutne „oduvala“ svojim nastupom i izgledom. Kako uvijek vodi računa o kostimima,  presvukla se pet puta tokom nastupa, a svu garderobu potpisuje modna kuća Balmain.

Serena Vilijamss tokom US Open turnira

Serena se na teniskom terenu našla u dizajnu čuvenog kreatora Virgila Abloha, takođe osnivača modne kuće Off-White. Naizmjenično je nosila dvije haljine u kojima je izgledala kao moderna verzija balerine. Jedna haljina bila je u crnoj varijanti, a druga u boji lavande.

Trudnički stil Kardi B

Popularna reperka i pjevačica poznata je po svojoj nekonvencionalnosti, koja se odražava i u njenom oblačenju. Tako se i tokom trudničkih dana pojavljivala u uskim, provokativnim i ekscentričnim kombinacijama. Svoju trudnoću potvrdila je tokom nastupa na Saturday Night Live, obučena u bijelu haljinu kreatora Kristiana Siriana.

Slavljenje ženskog tijela na Rihanninoj modnoj reviji

Savage X Fenty revija ženskog donjeg veša bila je najznačajniji događaj na ovogodišnjoj nedjelji mode u Njujorku. Ali ne toliko zbog dizajna, koliko zbog manekenki koje je Rijana odabrala. Bilo je tu žena različite starosne dobi, boje kože, oblika tijela, pa i onih koje su bile trudne.

Lejdi Gaga na premijeri filma

Nijedna modna top lista ne može da prođe bez Lejdi Gage, pa tako ni ova. U Engleskoj, na premijeri filma Zvijezda je rođena, gdje tumači glavnu žensku ulogu, pojavila se u kreaciji inspirisanoj viktorijanskim dobom. Gaga je izgledala kao prava kraljica u Aleksander Mekvin haljini ukrašenoj perjem, biserima i zlatnim detaljima.

Vjenčanje Prijanke Čopre i Nika Džonasa

Prelijepo vjenčanje ovog simpatičnog para trajalo je nekoliko dana, i čini se da je čitav svijet pratio razvoj događaja. Glumica i muzičar bili su obučeni u tradicionalnu indijsku odjeću tokom jedne od ceremonija ulaska u brak, što je iz modnog ugla bilo posebno zanimljivo. Pored toga, Prijanka je nosila i vjenčanicu Ralf Lorena.

 

Izvor: ELLE.rs