PREPORUKA SPORT

BOKS: Miodrag Perunović selektor Srbije

Foto: Gloria magazin/ Luka Barović

Boks je u bivšoj Jugoslaviji decenijama bio jedan od najpopularnijih, a takođe i najplodonosnijih sportova. Medalje su sa Olimpijskih igara donosili Zvonimir Vujin, Mate Parlov, Slobodan i Tadija Kačar, Anton Josipović i drugi, a na svjetskim i evropskim prvenstvima se nije postavljalo pitanje da li će biti medalja za naše borce, već samo konačnog zbira, piše Mondo.me.

Jedan od proslavljenih boksera koji su izašli iz jugoslovenske škole bio je i Cetinjanin Miodrag Perunović, prvak Evrope i vicešampion svijeta krajem 70-ih godina prošlog vijeka.

Sa Perunovićem u ulozi selektora, od 1995. do 2001. godine, SR Jugoslavija se okitila sa tri medalje na velikim takmičenjima (Slaviša Popović treći na svijetu, Milorad Gajović i Nikola Sjekloća treći u Evropi), što iz sadašnje perspektive izgleda maltene nedostižno.

Ipak, čelnici Bokserskog saveza Srbije su ocijenili da ako neko može da bar pokrene priču u pozitivnom pravcu, onda je to Perunović i zato ga vratili na odgovornu funkciju.

– Perunović je bio jedan od najtrofejnijih boksera bivše države, dokazao se u selektorskom poslu i imaće u BSS veliku podršku, ne samo od mene. Iskrenim prijateljima boksa je stalo da Srbija ponovo ima osvajače medalja na najvećim takmičenjima – izjavio je predsjednik BSS Nenad Borovčanin, a prenosi ,,Sportski žurnal”.

Jedini srpski sportski dnevnik piše i da će novi selektor okupiti širi krug kandidata za reprezentaciju na bazičnim pripremama polovinom januara.

Perunović je najavio da će tom prilikom testirati i Veljka Ražnatovića, sina pjevačice Cece Ražnatović, koji u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri ima skor 5-0. Selektor ga je prije nekoliko dana gledao kada je u Budvi nokautirao Francuza Ibrahimu Traorea.

Izvor: Mondo.me