DRUŠTVO PREPORUKA

SUĐENJE ŠIŠIĆU I JOVOVIĆ: Traže psiho-fizičko vještačenje za majku

U Višem sudu u Podgorici odgođen je početak suđenja državljaninu BiH Nerminu Šišiću iz Tuzle i Jeleni Jovović iz Podgorice, optuženima za ubistvo Jeleninog 15-mjesečnog sina P.J. Šišić i Jovović bi 12. februara trebalo da iznesu odbranu.

Današnji pretres je odgođen, a branilac Jelene Jovović, advokat Miomir Joksimović, zatražio je da se prije glavnog pretresa provjeri da li je optužena Jovović psihičko-fizički sposobna da učestvuje na glavnom pretresu.

-Branilac okrivljene je tražio da se utvrdi njena procesna sposobnost da li može da prati i učestvuje u glavnom pretresu, a da ne iznosi informacije koje bi njoj mogle da štete. U tom smislu je istakao da ona prima određenu medicinsku terapiju, pije diazepam, pa je zbog toga glavni pretres odgođen – kazao je advokat Nermina Šiševića, Damir Lekić.

Prema navodima optužnice, Nermina Šišića terete za teško ubistvo, a Jovović za teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Jovović su prvobitno teretili za krivično djelo kršenje porodičnih obaveza, ali je Više državno tužilaštvo nakon prikupljenih dokaza i analize prekvalifikovalo krivično djelo.

Sin Jelene Jovović, koji je 4. februara u Dječiju bolnicu u Podgorici primljen bez znakova života i kojeg su ljekari uspjeli da reanimiraju, nije izdržao i već sjutradan podlegao je teškim povredama.

Istraga je pokazala da je Šišić i ranije tukao dječaka i da je njegova majka to znala, zbog čega je i ona uhapšena.

 

Izvor: Rtcg