ART PREPORUKA

ART: “Boemska rapsodija” najisplativiji muzički biografski film svih vremena

“Boemska rapsodija” je i zvanično postao muzički biografski film s najvećom zaradom u istoriji filma.

Film je u bioskope stigao u oktobru, a do sada je zaradio više od 600 miliona dolara, od toga samo u SAD-u 175 miliona.

Zahvaljujući tim brojkama film je uspio da prestigne do sada nedodirljivi mjuzikl “Mamma Mia” iz 2008. godine koji je zaradio nešto manje od 600 miliona dolara.

-Naš glavni zadatak je bio da osiguramo globalnu kampanju koja će umjeti da se nosi s energijom koju donosi ovaj film. Uz sve to, imali smo na raspolaganju muzički katalog koji je nosio i sam film i našu kampanju, tako da smo, sveukupno gledajući, imali sjajne karte na raspolaganju – izjavio je Pam Levin, predsjednik marketinga u 20th Century’s Fox.

“Boemska rapsodija“ ima dvije nominacije, za najbolji film u kategoriji drame, a Rami Malek je nominovan za najboljeg glumca u drami za ulogu Fredija Merkjurija. Rami nevjerovatno podsjeća na energičnog frontmena grupe Kvin i zaista pjeva u filmu.

Uz pogođenu fizičku sličnost, a to imaju i glumci koji igraju trojicu ostalih članova benda, Malek je kretanje po pozornici doveo do savršenstva.

Dodjela Zlatnog Globusa se prati u preko 236 zemalja širom svijeta i jedna je od najvećih ceremonija koja dodjeljuje nagrade i za filmska i za televizijska ostvarenja.

 

Izvor: espreso.rs

kud duga