Porto Novi
PREPORUKA SPORT

OD ARGENTINCA S LJUBAVLJU: Mesi poslao dresove hrvatskim reprezentativcima

Foto: JEAN CATUFFE/GETTY IMAGES

Hrvatski reprezentativac Domagoj Vida u intervjuu za portal 24sata.hr otkrio je zanimljiv detalj sa Svjetskog prvenstva sa kojeg se njegova selekcija vratila kao drugoplasirana.
–  Mesi nam je preko Rakete (prim.a. Ivan Rakitić, hrvatski reprezentativac i Mesijev saigrač u Barseloni) poslao 30 dresova s potpisom. Cijeloj našoj reprezentaciji. Svidjelo mu se kako smo srčani, kako se borimo. Smatrao je da smo igrali najbolji fudbal na SP-u. Eto, sad imam i Mesijev – kaže Vida.
Argentinac je poslao 30 dresova nakon što je Hrvatska pobijedila Island i tako otvorila mogućnost Argentini da prođe grupu.
– S Injestom sam zamijenio dres na EP-u 2016. u Bordou. Ali nije mi fora da naručujem dresove, primjera radi, da kažem Luki Modriću da mi donese dres od Kristijana Ronalda. To ne, samo ako smo igrali protiv ekipe. Nemam dres od Ronalda. Nemam ni od jednog Francuza iz finala Svjetskog prvenstva. Nisam se htio mijenjati, to je dres s kojim sam igrao finale i njega ne dam nikome – objašnjava Vida.
Selektor Zlatko Dalić, dodao je Vida, ,,s nama je poput oca, voli poslušati i neki naš savjet, ali ima tu crtu vođe i na kraju sam odluči”.
Trogodišnji sin David Vida već sad pokazuje interes za fudbal, baš kao djed i otac.
– Tuče ljevicom, a obožava Mandžukića i Modrića. Između njih trojice rodila se hemija u hotelu u Rusiji. Stalno pita za njih. Ne srami se on, sa svima se igra – rekao je Vida.

B.R.