DRUŠTVO PREPORUKA

DELTA CITY: U organizaciji Instituta Konfucije počela Nedjelja kineskog filma

Nedjelja kineskog filma, u organizaciji Instituta Konfucije, započela je danas projekcijom filma “Konfucije” u bioskopu Cineplexx u Delta City-u, i trajaće do 21.decembra.

Direktorica Instituta Konfucije na UCG, dr Milena Đukanović, najavila je predstojeće projekcije, i istakla da su pri odabiru filmova nastojali da izađu u susret svim građanima.

-Riječ je o pet filmova. Film sa kojim počinje Nedjelja kineskog filma jeste “Konfucije”, a za sjutra je planiran film o Kung-fu masteru “Veliki majstor” (The Grandmaster). U srijedu prikazujemo crtani film” Čuvari vjetra” ( The wind guardians), u četvrtak slijedi moderna ljubavna priča “Ako si ti ta” (If you are the one), a u petak će posjetioci uživati u ljubavnoj priči koja se odvija na dvoru za vrijeme Ćing dinastije – “Kletva zlatnog cvijeta” (Curse of the golden flower)- navela je Đukanović.

Ona je dodala da se Nedelja kineskog filma tradicionalno organizuje svake godine, i da će u januaru uslijediti nove projekcije najboljih kineskih filmova.

-Ovo nije prvi put da Institut Konfucije organizuje Nedelju kineskog filma, već to radimo svake godine u saradnji sa Cineplexx-om, KIC-om “Budo Tomović” i Sportsko-kulturnim centrom na Univerzitetu Crne Gore. U januaru će biti organizovana još jedna nedjelja kineskog filma, takođe u Cineplexx-u- kazala je Đukanović.

Projekcije filmova će počinjati svakog dana u 18 sati, a ulaz je slobodan.

Mn.M.

Foto: B. Šekularac