DRUŠTVO PREPORUKA

ŽABLJAK: Ski opening događajem zvanično otvorena turistička sezona

 

U organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore danas je zvanično  otvorena turistička sezona na Žabljaku. „Ski opening“ privukao je više stotina zadovoljnih posjetilaca koji su uživali u bogatom zabavnom programu, popustima i besplatnim sadržajima.

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore organizovala je besplatan autobuski prevoz za veliki broj zainteresovanih iz Podgorice do Žabljaka  koji su uživali na  snijegu i raznovrsnim besplatnim sadržajima(animatori, sanke, ski pas, instruktori skijanja  avanturistički park, šetnja krpljama I dr. )  na skijalištu Savin kuk. Na ski-stazama zabavljali su ih DJ Mr Jolls, mažoretke, uz besplatno piće i degustaciju i pripremu kačamaka. Za poslijepodne planirano je da na Trgu Durmitorskih ratnika, poznata grupa Senkina Đeca održi koncert uz besplatnu hranu i piće, svečano paljenje lampica na jelki i vatromet. Takođe, lokalne turističke organizacije Kotora, Budve i Bara podržale su organizaciju „Ski opening“ događaja. 

Događaj koji je animirao veliki broj ljudi nastavlja se i sutra, a posjetioce  očekuju snižene cijene jednodnevnog ski-pasa od 50 %. I u nedjelju je organizovan besplatan autobuski prevoz za zainteresovane iz Podgorice.

Juče je direktorica Nacionalne turističke organizacije Željka Radak-Kukavičić upriličila radnu večeru sa predstavnicima domaćih medija i tom prilikom im predstavila ponudu za predstojeću zimsku sezonu.

-Na Žabljaku se ove sezone očekuju manje saobraćajne gužve na skijalištu Savin kuk jer je podnožje skijališta dobilo novu putnu infrastrukturu. Izgrađen je novi pristupni put, kao i parking. Završeni su svi potrebni radovi  na sanaciji i uređenju skijaških terena kako bi skijalište funkcionisalo sigurno i bezbjedno.  U NP Durmitor u ponudi je i novi nacionalni restoran koji nudi tradicionalne domaće specijalitete durmitorskog kraja, a novina na Žabljaku je staza za nordijsko skijanje koja se nalazi u samom centralnom dijelu grada, što znači da je lako pristupačna gostima. Novina koja će svakako obilježiti ovu zimsku sezonu na sjeveru je očekivano otvaranje turističkog rizorta Kolašin 1600. Pored ski-staza, žičare i restorana izgrađen je i put od skijališta Kolašin 1450 do skijališta Kolašin 1600. Skijašima na tom dijelu Bjelasice biće na raspolaganju oko 4,6 kilometra ski- staza i žičara šestosjed, kao i restoran čiji je kapacitet oko 400 mjesta-kazala je Radak- Kukavičić.

Nakon Žabljaka, Nacionalna turistička organizacija Crne Gore sličan događaj organizovaće i u Kolašinu.

Mn.M.