Porto Novi
ART PREPORUKA

ART: Preminuo glumac Božidar Bole Stošić

Foto: RTS

Glumac Božidar Bole Stošić preminuo je jutros u bolnici u Beogradu u 82. godini, poslije duge i teške bolesti, rečeno je Tanjugu u Pozorištu na Terazijama.
Karijeru dugu više od pola vijeka počeo je kao Bole iz bureta u dječjoj emisiji ,,Hiljadu zašto”, a posljednji put na sceni je zaigrao u mjuziklu ,,Fantom iz opere” u svom Pozorištu na Terazijama.
Najšira publika ga pamti po ulogama u televizijskim serijalima ,,Porodično blago” i ,,Srećni ljudi”, ali i po sjajnoj roli u mjuziklu ,,Neki to vole vruće” u Pozorištu na Terazijama.
Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević uputio je saučešće porodici, prijateljima i kolegama preminulog umjetnika.
– Više od pola vijeka igrao je u svim medijima, od pozorišta i filma do televizije. Igrao je i dramske uloge, ali je ostao najprepoznatljiviji po komičnim likovima izrazitog naboja, u temperamentnim varijacijama ovdašnjeg mentaliteta – naveo je Vukosavljević.
On je dodao da će odlazak Boleta Stošića ostaviti trajnu prazninu u kulturnom životu Srbije, ali će njegov ,,raskošni artizam ostati umjetnički podsticaj novim generacijama glumaca”.
Mjesto i vrijeme sahrane biće naknadno saopšteni.

Izvor: Tanjug/RTS