ART PREPORUKA

PODGORICA: Promovisan album prvijenac Raja Simonovića

Promocija prvog studijskog albuma ,,Ne brini”, crnogorskog pjevača Raja Simonovića, održana je je večeras na Imanju Knjaz u Podgorici.
Rađen je skoro dvije godine, sniman u studiju Dejana Božovića, čini ga deset pjesama, a autori su Dejan Božović, Suzana Bijelović, Momčilo Zeković i Pavle Pepđonović. Instrumente je svirala raznolika ekipa: Amerikanac  Hajan Čarlstron, soprano saksofon, Grk Greko, iz Srbije Miomir Jovanović – violine i gudači, zatim klarinetista Elvin Unaza iz Albanije, Makedonac Danijel Petkovski, usna harmonika, harmonikaš Dino Beharović i Dejan Božović (gitare). Prateće vokale otpjevali su Biljana Mitrović, Sanja Živković, Nenad Gogić, Dejan Božović, Bojana Krivokapić i Rajo Simonović.Simonović, koji i sam potiče iz muzičke porodice, istakao je da je pažljivo birao pjesme i da se u odabiru stavio u ulogu slušaoca.
– Siguran sam da sam donio pravi izbor pjesama – rekao je Simonović na promociji.
Dodao je da su ove pjesme ljubavne i da su neke autobiografske.
– Zna se da bez komercijalne muzike danas nema ni provoda ni zarade, možda donekle ni karijere. Vjerujem, ipak, da kad je umjetnik pravi umjetnik u duši i kad se vodi ljubavlju prema muzici, mora da radi ono što osjeća i da pjeva onu vrstu muzike koju živi – kazao je Simonović.
Dejan Božović putem video-poruke rekao je da je dugo rađen ovaj album i podsjetio da je njihova saradnja počela 2015. godine sa pjesmom ,,Prokleto muško” s kojom se Simonović predstavio na ,,Sunčanim skalama”.
– Naša saradnja je bila, ne samo u profesionalnom smislu, više nego korektna, već je kad se završio projekat ostalo pravo prijateljstvo. Želim mu još mnogo CD-a i dobrih pjesama – poručio je Božović.
Preko poruke javio se i režiser spota koji je prikazan večeras za pjesmu ,,Ne brini”, Dejan Milićević.
On je rekao da će biti još puno divnih spotova.
– Ti si neko sa kim je zadovoljstvo raditi. Sve pohvale za tvoj profesionalizam. Ne daj se, ti si neko sa kim vrijedi raditi. Zapamti – ti si dijamant koji treba čuvati – kazao je Milićević.
Kolege Željko Samardžić i Jadranka Barjaktarović u video-poruci poželjeli su mu sreću, kao i kolege u sali ,,Imanja Knjaz” Boban Rajović, Edo Abdović, Bane Nedović i Zoran Kalezić, te  Predrag Radošević i Vlado Jovićević. 
Simonović je na kraju otpjevao nekoliko pjesama sa novog albuma.
Medijator promocije bio je Nenad Gogić.

This slideshow requires JavaScript.

B.R.
Foto: B. Šekularac

kud duga