Porto Novi
PREPORUKA SPORT

SPORTISTI GODINE POK-A I OSCG: Goranović, Radović, Delić i Cenović

Atletičarka Marijana Goranović najbolji je sportista u 2018. godini, u tradicionalnom izboru Paraolimpijskog komiteta, odlučio je Upravni odbor krovne sportske asocijacije osoba sa invaliditetom.
Goranović je ove godine osvojila srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Berlinu.

Foto: POK CG

Za najuspješnijeg mladog sportistu izabran je stonoteniser Filip Radović, četvrtfinalista Svjetskog prvenstva u Celju.

Radović je osvajač zlatne medalje na Masters turniru u Laškom, dok je bio bronzani u Bratislavi.

On je sedmi na Svjetskoj seniorskoj rang listi, a drugi u konkurenciji juniora.

Za najuspješnijeg trenera u 2018. godini proglašen je trener Marijane Goranović i atletske reprezentacije Crne Gore Veljko Čegar.

Nagradu za izuzetan sportski rezultat u 2018. godini dobili su stonoteniserka Slobodanka Gurešić (srebna medalja na Univerzitetskim sportskim igrama u portugalskoj Koimbri), atletičarka Maja Rajković (četvrtoplasirana u bacanju koplja i kugle u Berlinu) i šahista Predrag Nikač (četvrti na Svjetskom seniorskom prvenstvu za osobe bez i sa smetnjama vida u grčkom Halkidikiju).

Upravni odbor odlučio je da zlatne plakete za podršku Paraolimpijskom komitetu Crne Gore dodijeli Ministarstvu sporta, Crnogorskom olimpijskom komitetu i Glavnom gradu. Najavljeno je da će zahvalnicu dobiti i Udruženje sportskih novinara Crne Gore.

Odbojka

Foto: OSCG

Predsjedništvo Odbojkaškog saveza Crne Gore izabralo je Jovana Delića i Melisu Cenović za najboljeg odbojkaša i odbojkašicu Crne Gore u domaćem prvenstvu za 2018.godinu.

Jovan Delić, član Budve, je prethodne sezone sa ekipom Jedinstvo Bemax osvojio prvenstvo i Kup Crne Gore.

Melisa Cenović, libero Luke Bar, u prethodnoj sezoni osvojila je prvenstvo Crne Gore.

Danilo Dubak, tehničar Budućnosti i Marija Tuševljak, primač servisa iz Galeba, izabrani su za najperspektivnijeg odbojkaša i odbojkašicu u 2018. godini.

Danilo Dubak član je kadetske i juniorske reprezentacije Crne Gore, dok je Tuševljak bila najbolji igrač na balkanskom prvenstvu za kadetkinje u Đakovici, na kojoj je naša selekcija osvajanjem zlata ostvarila istorijski uspjeh.

Predsjedništvo OSCG je, takođe, odlučilo da u okviru proslave 60 godina od osnivanja Odbojkaškog saveza Crne Gore dodijeli plakete za izuzetan doprinos razvoju odbojke u Crnoj Gori Danilu Burzanu, Slavku Vujisiću, Draganu Drobnjaku, Mladenu Rabrenoviću i Draganu Maroviću.

Izvor: RTCG/CdM