DRUŠTVO PREPORUKA

PORTO MONTENEGRO: Domaćin sastanka Mediteranske Jahting Asocijacije AYA

Sastanak Mediteranske Jahting Asocijacije AYA (Adriatic Yachting Association) u Porto Montenegru okupio je liderske kompanije iz Hrvatske, Srbije, Slovenije i Crne Gore, koje će od sada zajednički kreirati i djelovati kako bi unaprijedili jedinstvenu uslugu na Jadranu.

-Glavni cilj AYA-e je povezanost istaknutih kompanije kako bi unaprijedili jahting uslugu, zajednički djelovati, podržavati partnerske kompanije i postati lobistička snaga na Mediteranu. Aktivno ćemo se podržavati i predstavljati se internacionalnoj klijenteli na globalnom nivou, i stvarati atmosferu za pokretanje dodatnih biznisa – istakao je predsjednik AYA asocijacije Nizar Tagi.

Članstvo je dostupno kvalifikovanim kompanijama i pojedincima s dokazanim uspjehom profesionalne izvrsnosti u ovoj industriji. Članstvu kojem su za sada pristupili renomirani predstavnici iz turističkih, nautičkih, jahting, brokerskih kompanija, iz pomenutih zemalja, zajednički će se predstavljati na nautičkim sajmovima, imati mogućnosti za B2B kontaktima na različitim događajima iz domena jahtinga, imati jedinstveni brendi identitet, i kreirati jednu sjajnu nautičku platformu.

-Porto Montenegro je sjajan domaćin, i odlična nautička baza odakle ćemo kreirati viziju, strategije, i djelovati kao jedinstven nautički proizvod – kazao je Nizar Tagi.