PREPORUKA SPORT

PARIZ: Luka Modrić i Ada Hegerberg dobitnici Zlatne lopte, Kopa trofej za Mbapea

Foto: L'Equipe

Hrvatski reprezentativac i igrač Real Madrida Luka Modrić osvajač je prestižnog priznanja Zlatna lopta (Ballon d'Or). Nagrada mu je uručena večeras u Parizu.

Foto: Benoît Tessier/Reuters

– Jedinstven je ovo osjećaj. Srećan sam, počastvovan i ponosan. U ovom trenutku preplavljuju me velike emocije. Kad smo djeca, svi imamo snove. Moj je bio da igram za veliki klub i osvajam velike trofeje. To mi se ostvarilo. Zlatna lopta je više od dječačkog sna i počastvovan sam i privilegovan da imam ovaj trofej u rukama – kazao je Modrić, zahvaljujući saigračima i stručnom štabu Real Madrida, reprezentacije Hrvatske, svima koji su glasali za njega i porodici.
Poruku je poslala i predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.


Reakciju na ovu pobjedu imali su otac Stipe i majka Radojka.


Modrić je na ceremoniju stigao u društvu supruge i djece.


Kako podsjećaju iz France football-a, Luka Modrić je prvi Hrvat koji je osvojio Zlatnu loptu.


Na drugom mjestu je Kristijano Ronaldo, na trećem Antoan Grizman, na četvrtom Kilijan Mbape, a na petom Lionel Mesi. Prema raspoloživim podacima, Modrić je imao 753 poena, a Ronaldo 476.
Ada Hegerberg (reprezentacija: Norveška, klub: Olimpik Lion) osvajačica je Zlatne lopte koja se prvi put dodjeljuje damama.


Kilijan Mbape (19 godina, reprezentacija: Francuska, klub: PSŽ) dobitnik je Kopa trofeja, nagrade koja se ove godine dodjeljuje prvi put i to igračima mlađim od 21 godine.

Golman godine je Tibo Kurtoa.
Kamerman ,,L'Equipe”-a zabilježio je simpatičan detalj na crvenom tepihu uoči ceremonije. Naime, nekadašnji selektor Francuske Rajmon Domeneš zamolio je Antoana Grizmana za autogram.


B.R.