Porto Novi
PREPORUKA SPORT

KOPA LIBERTADORES: Finale pomjereno za početak decembra

Nakon sastanka koji je održan danas u sjedištu Konmebola, utvrđeno je da će finale Kopa Libertadoresa biti održano između 8. i 9. decembra, dok će vrijeme i mjesto nakonadno odrediti uprava Konmebola.

– Konmebol će preuzeti brigu o putnim troškovima, smještaju, hrani i prevozu za 40 osoba po delegaciji – piše u upravo objavljenom saopštenju Konmebola.

Stoga se, kako je pisalo u medijima u toku dana, kada je pominjan 9. decembar i paragvajski Asunsion, vjeruje da je u pitanju neutralni teren.

Odlučujuća utakmica trebalo je da bude odigrana u subotu. Tada je, samo dva sata pred utakmicu, kamenovan autobus Boke juniorsa. Korišćen je i biber sprej, pa se vozač onesvijestio, a igrači iz autobusa izašli sa infekcijom očiju i komadićima stakla u očima i po tijelu. Nakon toga, kamenovana su i kola Hitne pomoći koja su došla da prevezu igrače do stadiona River Plejta ,,Monumentala”. Uslijedilo je odlaganje od sat, pa od još sat i po, da bi na kraju meč bio odložen za nedjelju, a neredi prešli i na ulice gdje su se navijači sukobili sa policijom. Gradonačelnik je bio odlučan da će stati na kraj ,,navijačkoj mafiji River Plejta.”

U prvoj utakmici finala na ,,Bombonjeri” Boke juniorsa rezultat je bio 2:2.

B.R.