Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

AKCIJA CITY GROOVE-A I GLAVNOG GRADA: Ljubović bogatiji za sto sadnica

Nakon prošlogodišnjeg pošumljavanja park šume Zlatica, Glavni grad Podgorica i festival City Groove nastavljaju saradnju na polju društvene odgovornosti. Stotinu novih sadnica od danas je na brdu Ljubović, a prvu su simbolično zasadili zamjenica gradonačelnika Podgorice dr Slađana Vujačić, direktorica gradskog preduzeća Zelenilo DOO – Podgorica Radmila Vujošević i direktor agencije Comfortably Numb i najznačajnijeg gradskog muzičkof festivala Dragan Bulajić, koji je i pokretač današnje inicijative

Oplemeniti zelene prostore i formirati nove zelene površine u urbanim sredinama izuzetno je značajno sa svih aspekata – psihološkog, socijalnog i ima poseban efekat na svim teritorijama, pa i na brdu Ljubović, koje predstavlja prirodnu baštinu i posebno mjesto za sve nas koji živimo u ovom gradu – naglasila je zamjenica gradonačelnika Podgorice.

Ona vjeruje da će u narednom periodu nastaviti istim tempom i ,,učiniti ovaj grad zelenom oazom”.

– Želja nam je da probudimo mlade ljude, da shvate da je ovo naš grad, naša zemlja i da moramo da vodimo računa o njoj. Uz sjajnu saradnju sa Glavnim gradom, danas smo pozvali i naše mlade prijatelje iz podgoričke gimnazije, koji su sa nama na sadnji i koji će uskoro najaviti svoje nove akcije i na taj način pokušavamo da uključimo i mlade generacije da imaju istu misiju kao i festival City Groove – rekao je Dragan Bulajić

Direktorica GP Zelenilo podsjetila je, uz zahvalnost Bulajiću i njegovoj kompaniji koja je lider u ozelenjavanju Podgorice, da je i prošle godine posađeno 100 sadnica na Zlatici.

– Danas na opožarenom dijelu brda Ljubović sadimo isti broj sadnica. Ovo je nemjerljiv dobrinos stvaranju novih zelenih površina, revitalizaciji dijela devastiranih površina u gradu koji želimo ravnomjerno da razvijamo. Nemjerljiva je i pomoć nama kojima je to osnovna djelatnost i ovo će, sigurna sam, dati doprinos u podizanju svijesti i ostalih naših sugrađana i društveno odgovornih kompanija. Ovo je akcija u kojoj sadimo 1000. sadnicu za pošumljavanje u ovoj godini – istakla je Vujošević.

Podsjećamo da je festival City Groove u prethodne četiri godine postao jedan od zaštitnih znakova glavnog grada i da je ugostio svjetski poznata imena poput bendova Simple Minds, Stereo MCs, producenata Boba Sinclara, Fedde Le Granda i brojene regionalne zvijezde. Novo izdanje festivala priprema se za jun naredne godine.