MODA SLAJDER

PODGORICA: Kolekcijom ,,DreaM” Verica Rakočević-Kuzmančević zatvorila Mionetto Prosecco Fashion Week Montenegro

Srpska dizajnerka Verica Rakočević-Kuzmančević zatvorila je sinoć 24. izdanje modne manifestacije Mionetto Prosecco Fashion Week Montenegro na Imanju Knjaz u Podgorici.
Premijernu kolekciju punu emocija, ljubavi i nježnosti Rakočević-Kuzmančević posvetila  je ocu i nazvala ,,DreaM” (Dragović Milić).
Izlazak je uživo u prelijepoj gitarskoj numeri pratio njen suprug Veljko Kuzmančević. Kako potvrđuje dizajnerka za naš portal, suprug je specijalno napisao ovu kompoziciju za kolekciju ,,DreaM”.

This slideshow requires JavaScript.

– On inače svira sedam instrumenata, ali za ovu i za prošlu je uvježbao gitaru dobro – rekla je Rakočević-Kuzmančević za naš portal nakon revije.
Sve manekenke u kosi su imale vijence od cvijeća, a cvijeće, leptiri i lišće bili su protkani na kreacijama od svile i viskoze. Prikazane su predivne haljine, tunike, kompleti, blejzeri i mantili. Lepršave odjevne kombinacije u raznim nijansama zelene otkrivale su ,,oči”.
– To je slikana svila. Cijela kolekcija je posvećena mom tati. To su prosto te oči njegove koje gledaju ovo ovdje sve – objasnila je Rakočević-Kuzmančević za MNE magazin značenje oslikanih očiju na kreacijama.
Kraj revije pratili su aplauzi, a kreatorka je kazala da je ,,pista divna i organizacija, sve je super, tako da se uvijek veoma dobro ovdje osjećam”.
Zadovoljna je kako je realizovala sve zamišljeno u pogledu ove kolekcije.
– Ja sam u septembru imala jesen-zimu u Beogradu. Onda sam otputovala za Meksiko. Tamo sam pravila skice i za mjesec sam sašila ovu kolekciju. Veoma sam zadovoljna zato što mislim da je nosiva, kvalitetna i sad je samo stvar ukusa kome se sviđa – rekla je za naš portal Rakočević-Kuzmančević.
Posjetioci su bili u prilici da vide i modele Maje Pavićević. Njenu reviju otvorili su dječji modeli.
– Kolekcija je nosiva, nešto što ja lično volim i inspirisana sam tim što su moja djeca su vrlo različita. Imam dvije kćerke. Gledala sam ovom kolekcijom da udovoljim sebi, koja sam ,,klasična”, jednoj kćerki koja je romantična i drugoj koja voli sportsku eleganciju. Mislim da je sve to moglo da se primijetiti večeras – kazala je Pavićević.

This slideshow requires JavaScript.

Nada Pavlović predstavila se kolekcijom ,,Rapsodija u crnom”. Preovladavale su crne duge pripijene haljine za dame, a za kraj, prikazan je muški model – crno odijelo ukombinovano sa bijelom košuljom.
– Crna boja je boja moći, veže se za eleganciju, misterioznost, tako da je upravo namijenjena osobama tog tipa. Jednostavnost boje ,,razbila” sam sa smjelim detaljem, koji je čini drugačijom, a opet izražava epitet klasične i vječne crne haljine. Svi krojevi itekako laskaju ženskoj silueti – istakla je Pavlović nakon revije.

This slideshow requires JavaScript.

Merisa Mehmedović sa UDG-a prikazala je dopunjenu diplomsku kolekciju. Bila je to revija ispunjena dvobojnim kreacijama u plavim nijansama na haljinama, kombinezonima, sa ponekom narandžastom šarom. Sve ovo upotpunjeno je jarko plavim karminom na usnama ili jarko crvenim karminom i plavim sjenkama na očima. Najupečatljivije je ostavljeno za kraj – narandžasta vjenčanica sa plavim velom.
– Dijete sam primorja, pa mi je more bila najbliža inspiracija. Što se tiče boja i materijala, htjela sam da napravim kontrast, da ne bude monotona, pa sam uradila i vjenčanicu na kraju koja je bila narandžasta sa plavim – rekla je Mehmedović za MNE magazin nakon revije.

This slideshow requires JavaScript.

Srpski dizajner Saša Milojković predstavio je kolekciju ,,London Flowers” za jesen-zimu 2018/19. Boje su bile vibrantne, od preovaladavajuće ljubičaste do plave i metalik na haljinama i kompletima do crnog blejzera sa tirkiznim džepovima. Crni su bili i šeširi koji su savršeno nadopunjavali ove neobične kreacije i spoj ,,stare škole” dizajna sa modernim. Interesantni su bili i detalji, od metalnih djelova za rukav ili naramenice do vizira od kacige kakve nose vozači formule. Od materijala prednost je data svili, pa su korišćene saten svila i organdin svila, uz krep i žoržet.
– Inspiracija za ovu kolekciju su osamdesete godine. To je neki period koji je meni vrlo blizak, jer ja sam počinjao ’86, ’87. Prošle sam slavio 30 godina rada u modi. Inače, cijelu jednu sezonu radim sa prijateljem koji je Italijan, on vozi formulu tri, brendiranu mojom firmom ,,Sasa Milojkovic Couture” i vozi je pod srpskom zastavom (prim.a. riječ je o vozaču Paolu Brajniku). On je predložio: ,,Hajde da spojimo formulu i modu”. Dio materijala je morao da dođe iz Londona, jer Italija, u kojoj ja obično nabavljam materijale, ne radi taj metalik hologram. U stvari, kada sam rekao ,,Londonsko cvijeće” (London flowers), to je asocijacija na boju i na djevojke Londona tih osamdesetih godina – rekao je Milojković za MNE magazin nakon revije.

This slideshow requires JavaScript.

Dodao je i to da Podgoricu mnogo voli.
– Dugo nisam bio. Toliko je lijepa, toliko se izgradila, predivna je. Je l’ vidite da mi osmijeh ne pada s lica? Srećan sam što sam ovdje poslije dugo godina – ističe Milojković za naš portal.
Završni dan Crnogorske nedjelje mode nazvan je ,,Davines Fashion Day”, pa je tako uslijedio performans pod nazivom ,,Official Champions Davines Team Zoran”. Šampionski tim Kuće mode i ljepote ,,Zoran” činili su Zorana Vukčević, Uroš Pajović i trener crnogorske frizerske reprezentacije Dragan Andrejić. Prikazane su svečane kreativne frizure, od roze nijanse na kovrdžama ili crvenih pramenova na kovrdžavoj kosi sa ispravljenim šiškama do punđi za dame i zelenih pramenova na crnoj kosi za muškarce. Poseban aplauz zavrijedila je afro-Amerikanka koja je ,,prošetala” svoju zanimljivu frizuru.

Podsjetimo, Davines je italijanski brend, prirodan, bez parabena i štetnih sastojaka, a sinoć je predstavljen dio kozmetičke linije koja se stalno proširuje. Generalni zatupnik Davines proizvoda za Crnu Goru je Kuće mode i ljepote ,,Zoran“ čiji tim je radio oficijelnu šminku i frizuru sve tri večeri Crnogorske nedjelje mode.

This slideshow requires JavaScript.

Oficijelna šminka ove večeri je bila Max factor.Oficijelni fotografi bili su Anes Lekić, Blacky foto i Nikola Pejović. Za video produkciju bio je zadužen Ljubo Jovović.

Luksuzna holivudska kozmetika za kosu Philip B, koja je odskoro u Podgorici bila je Beauty partner revije.
Glavni medijski sponzori bili su A1 TV Montenegro, Ljepota i Zdravlje, DRS, Gracija, MNE magazin i Bazar.
Zaštitna lica manifestacije bili su Ljubica Medenica, Ana Prelević, Kristina Đurković, Lea Tarailo, Stefan Popović i Balša Zajić. Naslovnu fotografiju i idejno rješenje uradio je Đorđe Živaljević, šminku Marija Ivanović – Šuković, frizure Vlado Beauty Bar, outfit – Marta Miljanić i butik Picasso, a stilistkinja je bila Nataša Perunović.

This slideshow requires JavaScript.

-Uvijek težim da budemo bolji. To smo i ovaj put ostvarili. Idemo dalje prema novim ciljevima-kazao je nakon završetka ove modne manifestacije Srđa Lubarda, direktor Modne komore Crne Gore koja je organizator događaja.
B.R.
Foto: B. Šekularac