DRUŠTVO PREPORUKA

NTO: Promovisali ponudu na generalnoj sjednici Evropske komisije za putovanja

Predstavnici Nacionalne turističke organizacije Crne Gore prisustvuju 96. generalnoj sjednici Skupštine Evropske komisije za putovanja (ETC) koja se održava od 20-22. novembra u belgijskom gradu Antverpenu. Istovremeno, obilježava se jubilej, 70 godina od osnivanja ove međunarodne organizacije, čiji je Crna Gora punopravni član od 2006. godine.

Domaćin događaja kojim se obilježava jubilej je Turistička organizacija belgijske regije Flandrije, čiji je direktor, ujedno i aktuelni predsjednik ETC-a Piter De Vajld.

-Tokom ovih poslednjih sedamdeset godina naša ključna misija i vrijednosti ostaju nepromijenjeni. Da promovišemo Evropu kao destinaciju na trećim tržištima i da dalje olakšamo putovanje u Evropu za sve – kazao je De Wajld.

Na sjednici su usvojeni  Programa rada i budžeta ETC-a za 2019, kao i operativne smjernice za prekookeansku saradnju. Razmatrani su predlozi novih članstava, kao i aktuelni i budući odnosi između ETC i EC (Evropske komisije).

Usvojeni su i izvještaji o radu radnih grupa koje se bave istraživanjem tržišta, izradom studija, projekcija i marketingom, u čijem radu učestvuju i predstavnici Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

Ovom prilikom, najnovije trendove u turističkoj industriji, predstavili su “Expedia”, “Amadeus” i “Airbnb”, globalne on line platforme koje podstiču razvoj sopstvenog biznisa i pospješuju putovanja kroz objedinjavanje ponuda hotela, agencija, rent a car kompanija, krstarenja, kao i on lajn buking-a.

Kroz članstvo u ETC-u, Crna Gora se promoviše zajedničkim nastupima na udaljenim tržištima kao što su SAD, Kanada, Japan, Latinska Amerika i Kina, kao i putem regionalnih studijskih posjeta medija i turoperatora sa ovih tržišta, zajedničkog magazina “European Magazine” i drugih aktivnosti kojima se promoviše Evropa kao destinacija za putovanja.