DRUŠTVO PREPORUKA

PLATIJA: Put kroz kanjon očišćen, postavljene mreže

Foto: Screenshot

Nakon jučerašnjeg nevremena, situacija na crnogorskim putevima je normalizovana, putari su uklonili odron sa magistralnog puta Podgorica-Kolašin, a postavljene su zaštitne mreže na okolnim brdima sa kojih prijeti opasnost od novog obrušavanja zemljišta, kazali su iz Direkcije za saobraćaj za TVCG.
Zbog postavljanja zaštitnih mreža, oko 13 sati u mjestu Bioče, zaustavljen je saobraćaj, što je stvorilo kolonu i nervozu vozača. Tokom jučerašnjeg dana najviše posla za nadležne službe bilo je u kanjonu, gdje je obilna kiša nanijela veliku količinu vode i kamenja.

Foto: Screenshot

– To je najurgentnije bilo u kanjonu Morača, Platije, gdje smo imali obrušavanje materijala, ogromne količine vode koje su išle iz kamenih kosina prema magistrali, tako da su službe održavanja puta imale pune ruke posla. Uključivali smo čak i kamion sa ,,nožem”, da što prije očisti te odrone – kazao je Miodrag Bakrač iz Direkcije za saobraćaj.
Odroni i poplave na magistralnom putu, koji ugrožavaju bezbjednost vozača, slike su koje bi trebalo da postanu prošlost izgradnjom auto-puta.
– U svakom slučaju će taj bezbjednosni rizik izgradnjom autoputa biti umnogome smanjen, sveden na malu mjeru i sigurno nećemo imati ove ogromne rizike od Podgorice ka Kolašinu ovim magistralnim putem kroz kanjon Platija – naglasio je Bakrač.