DRUŠTVO PREPORUKA

PETNJICA: Nastavnik u Savinom Boru ošamario učenika

U OŠ “Savin Bor” u istoimenom selu u Petnjici nastavnik Refik Škrijelj udario je đaka A. M. (14), koji boluje od tumora, jer je, navodno, polomio bravu.

Slučaj je dospio do Ministarstva prosvjete, ali i policije, gdje je dječak poslije incidenta u prisustvu oca Huzeira Mehovića podnio prijavu protiv nastavnika.

Otac kaže da je još u šoku poslije, kako ističe, nečovječnog postupka nastavnika, jer je dobro znao da je riječ o djetetu, za koga svaki jači dodir u predjelu glave može biti fatalan.

-Nažalost, dijete ima tumor u glavi. Liječen je u Beogradu, a koliko je udarac bio snažan vidi se i po snimku napravljenom nekoliko sati od šamaranja, na kom se uočava crvenilo na licu – priča otac mališana.

-Mogu da shvatim sve, ali odsustvo kajanja kod takvog pedagoga je nešto što me je užasnulo. Zamislite, kada je došao na pomirenje u našu kuću sa ocem Mujom, koji je izuzetno častan čovjek, nije želio da se izvini. Pitao sam ga kako ga nije bilo stid da udari bolesno dijete. Njegov odgovor je bio da nije znao za to, a moj sin je nedavno, mjesec dana bio na bolničkom liječenju u Podgorici. Eto, on mu je predavač, a “nije znao”. Nadležni neka kažu šta imaju, obavijestio sam ih o svemu – kazao je otac učenika.

Direktor OŠ “Savin Bor” Aljko Rastoder kazao je da poslije prijave roditelja, protiv nastavnika poveden disciplinski postupak u skladu sa kolektivnim ugovorom.

-Postupak je u toku – kazao nam je Rastoder, koji je na pitanje da li Škrijelj i dalje predaje učenicima odgovorio sa – naravno.

 

 

Izvor: Novosti

One Response to PETNJICA: Nastavnik u Savinom Boru ošamario učenika