DRUŠTVO PREPORUKA

PODGORICA: Prošireni kapaciteti Osnovne škole “Radojica Perović”

Osnovna škola “Radojica Perović” u Podgorici, jedna od tri škole sa najvećim brojem učenika u Crnoj Gori, od juče radi uvećanim kapacitetom. Investicijom vrijednom oko 200.000 eura, iz budžeta Ministarstva prosvjete, dograđene su dvije učionice, rekonstruisani toaleti i dio enterijera, a školu su danas obišli državni sekretar Ministarstva prosvjete Aleksandar Mitrović sa saradnicima i direktorica Škole Mirjana Bošković.

Mitrović je izrazio zadovoljstvo zbog proširenja JU OŠ “Radojica Perović”, kao jedne od najopterećenijih škola u Crnoj Gori, istakavši da su kapaciteti uvećani za oko 120 djece.

On je podsjetio da je Vlada obrazovanje postavila kao jedan od prioriteta, te da je u dijelu investicija u školsku infrastrukturu izdvojeno znatno više sredstava u odnosu na prethodni period. Prema njegovim riječima, ukupna vrijednost obrazovnih investicionih projekata koji su završeni ove godine ili su u toku, je 30 miliona eura.

Istakavši da Ministarstvo prosvjete kontinuairano radi na rasterećenju kapaciteta obrazovno-vaspitnih ustanova na teritoriji Glavnog grada, s naglaskom na djelove grada koji se velikom brzinom naseljavaju, on je najavio da je pokrenuta procedura za izradu tehničke dokumentacije za izgradnju škole u Tološima. Podsjetio je i da je nedavno za oko 3,3 miliona eura, otkupljeno zemljište na kome su, između ostalog, planirani vrtić i škola u City kvartu.

Izgradnjom ovih škola, kako ističe Mitrović, uslovi obrazovanja u ovom dijelu grada biće značajno unaprijeđeni.

Direktorica Škole Mirjana Bošković rekla je da školu pohađa 1540 učenika raspoređenih u 55 odjeljenja. S obzirom na to da je ove godine upisano osam odjeljenja prvog razreda, direktorica ističe da je proširenjem kapaciteta značajno olakšan nastavni proces, te da su dva odjeljenja prvaka juče sa zadovoljstvom ušla u nove učionice.

Ona je naglasila da su pored dogradnje dvije učionice, u okviru radova koji su započeti u toku ljeta, renovirani toaleti i plafoni u centralnom dijelu škole, uređeni su parket i prozori u fiskulturnoj sali, za šta je osim od Ministarstva prosvjete dobijena podrška i od Ministarstva sporta.

One Response to PODGORICA: Prošireni kapaciteti Osnovne škole “Radojica Perović”