MAGAZIN PREPORUKA

ZVIJEZDE I PLASTIČNE OPERACIJE: Da li su pretjerale?

Foto: MISS7/GETTY IMAGES

Umjesto da izgledaju mlađe i svježe, što im je bio cilj, brojne poznate ličnosti su se zaigrale i pretjerala sa estetskim zahvatima. Osim što u javnosti izazivaju zgražavanje, potrošili su i pravo malo bogatstvo da bi sakrili i/li ispravili nedostatke koji su ih mučili.

LARA FLYNN BOYLE

Printcsreen, Foto: profimedia

Iako poznata 48- godišnja glumica nikad nije priznala niti progovorila o svojim estetskim operacijama, ne može a da se ne primjeti kako se Lara “zaigrala”. U jednom intervjuu 2015. godine Lara je rekla da je razmišljala o povećanju grudi, ali nije to učinila jer je u prošlosti bila žestoka protivnica estetskih operacija. Glumica, poznata po ulozi u kultnoj seriji “Twin Peaks” izgleda otečeno, a usne su joj sve veće.

MELANIE GRIFFITH

Printcsreen, Foto: profimedia

Glumica koju su mnogi smatrali seks simbolom 80-ih godina, poprilično je pretjerala s estetskim operacijama da gotovo više ne liči na sebe. Ova 61- godišnjakinja prije dvije godine progovorila je o zahvatima koje je radila. Rekla je kako nije primjetila da je pretjerala sve dok drugi nisu počeli govoriti “O, Bože, što je to napravila?!”. To ju je jako pogodilo pa je otišla kod drugog estetskog hirurga sa zahtjevom da popravi ono što su drugi pogriješili.

MEG RYAN

Printcsreen, Foto: profimedia

Kraljica romantičnih komedija 56- godišnja Meg Ryan nekad je bila holivudska slatkica, ali poslije plastičnih operacija svoje lice je dovela do neprepoznatljivosti u posljednjih desetak godina. Može se primijetiti kako je zategnula i popunila usnice, pa joj se lice samim time izobličilo. Sama glumica nikad nije priznala da je radila korekcije, ali one su i više nego vidljive.

DONATELLA VERSACE

Dizajnerka koja stoji iza porodičnog brenda Versaće, 63- godišnja Donatella, plijeni pažnju javnosti već godinama zbog svog izgleda. Devedesetih godina prošlog vijeka krenula je sa plastičnim operacijama i otad se jako promijenila. I sama dizajnerka je jednom prilikom izjavila: ”Tačno je da sam koristila botoks, ali samo za lice, ne i za tijelo. Zar niste čuli koja je tajna mog mladolikog izgleda? Spavam u zamrzivaču svake večeri.”

 

Izvor: 24sata.hr