DRUŠTVO SLAJDER

NTO: Predstavljeni programi dočeka Nove godine u Crnoj Gori

U organizaciji NTO Crne Gore danas je u hotelu Centre Ville u Podgorici održana press konferencija na kojoj su predstavljeni programi dočeka Nove godine u Crnoj Gori.

-Zahvaljujući spektakularnim dočecima na otvorenom uz atraktivne izvođače,veseloj atmosferi na ulicama, u hotelima, restoranima i drugim ugostiteljskim objektima, Crna Gora se pozicionirala kao destinacija najboljeg prazničnog provoda u regionu Očekuje se da će i ove godine izuzetno kvalitetan, raznovrstan i dinamičan novogodišnji program, opravdati taj imidž i privući desetine hiljada gostiju da praznične dane provedu upravo u Crnoj Gori-kazala je Aleksandra Maksimović, PR menadžerka Nacionalne turističke organizacije.

Predstavnici lokalnih turističkih organizacija Budve, Bara, Herceg Novog, Tivta, Kotora i Podgorice, kao i hotelskih grupa Budvanska rivijera i Montenegro Stars, predstavili su višednevne zabavne programe i koncerte poznatih izvođača iz regiona koji će biti organizovani na gradskim trgovima tokom novogodišnjih praznika.

Kotor, kao grad sa najdužom tradicijom organizovanja dočeka Nove godine na otvorenom, priredio je bogat kulturno-zabavni program. Direktorica Turističke organizacije Kotor, Ana Nives Radović, najavila je brojne nastupe i manifestacije koje će obilježiti novogodišnje slavlje.

-Kotor kao grad koji je prvi započeo organizaciju dočeka Nove godine na otvorenom, i ove godine će prirediti doček na Trgu od oružja, pa će se brojni sadržaji ne samo u okviru novogodišnjih praznika, već i u toku manifestacije „Od Božića do Božića“ održati na ovoj lokaciji. Dakle, glavni gradski trg biće mjesto najvećih koncerata, a ostatak manifestacije biće organizovane na drugim lokacijama širom grada, pa tako i u zatvorenim prostorima. Sve će početi Koncertom gradske muzike 23.decembra i završiće se gastro manifestacijom 09. januara. Porgram manifestacije „Od Božića do Božića“ biće bogat kulturnim sadržajima, budući da NVO Karampana koja je nosilac ove manifestacije pripremila mnogo različitih sadržaja uz podršku Turističke organizacije. Dječja nova godina, koja će biti upriličena 30. decembra, potvrđuje da je Kotor grad djeteta u smislu da dječiji sadržaji nisu prisutni samo u toku ljetnjih dešavanja već i preko cijele godine. Stoga će Dječija nova godina, s početkom u 16 sati na glavnom gradskom trgu, biti posebno druženje koje će trajati do večernjih sati nakon čega će Kotor predstaviti svoje muzičare. U skladu sa našim sloganom „Kotor- grad dobre muzike“, odlučili smo da akcenat stavimo na kotorske muzičare, pa će nastupiti Jelena Kaženegra, Niggor i Who See. U novogodišnjoj noći nastupiće Damir Urban, Darko Rundek, Bombaj štampa i M.O.R.T., a prvog januara Four Bules Driver, Galija, Psihomodo pop, Autogeni trening. I ove godine smo se opredijelili za rok zvuk upravo jer smo uvidjeli da publika iz naše zemlje ali i regiona koja traži ovakve vrste sadržaja ne može da ih pronađe na drugim lokacijama, pa smo se tako opredijelili za mini rok festival sa raznim podvrstama rok muzike, za ljubitelje svih podžanrova. Očekujemo dobar provod, uspješne manifestacije, i obećavamo bogatu ponuda kulturnih dešavanja, koncerata, dječijih radionica, a u duhu praznika biće organizovane humanitarne donacije, akcije i posjete. Očekujemo mnogo gostiju i želimo im dobrodošlicu u Kotor- kazala je Radović.

U ime Turističke organizacije Tivat obratila se Gabrijela Glavočić, koja je istakla da su i ove godine kreirali bogat kulturno-zabavni program u okviru kojeg će posjetioci uživati uz Amadeus bend, Anu Rucner, Leontinu i Borisa Novkovića. Takođe, nastupaće i grupa „The Gents“, „Disco inferno“, tribute band „Abba“ i Željko Joksimović koji će i posjetioce uvesti u Novu godinu. Zabavno umjetnički program nastaviće se do 10.januara,uz Bojana Delića, Lepu Brenu, Anu Kokić i grupu Toć.

Predstavnik Turističke organizacije Herceg Novog Đorđe Stanojlović istakao je da će Novljani, kao i njihovi gosti, i ovu Novu godinu moći da dočekaju na otvorenom, na platou ispred hotela „Igalo“, uz zvukove Riblje Čorbe, Jelene Rozge, Sergeja Ćetkovića, Ljuba Stankovića i DJ-eva.

Direktor Turističke organizacije Budva, Mladen Franović, saopštio je da će se ove Nove godine organizovati svečani doček na trgu ispred Starog grada,koji će ujedno biti jubilarni, kao i da će se realizovati „Božićni bazar“. Novogodišnji program će biti prilagođen svim posjetiocima, 28. decembra nastupaće rep grupe Most Wanted, Who See i Beogradski sindikat, zatim 29. etno grupa Zora, Halid Bešlić i Marija Šerifović. 30.decembar rezervisan je za lokalne DJ-eve, ali i poznate zvijezde kao što su Burak Yeter i Darren Emerson. U najluđoj noći nastupaće Jack Lupino and Leftovers, Aerodrom i Dino Merlin. Prvog januara biće organizovan i koncert klasične muzike, a gosti će uživati i uz bendove Akademija, Partibrejkersi i Van Gogh.

Svoju novogodišnju ponudu predstavila je Turistička organizacija Bara, u čije ime je govorio Emil Kukalj. On je istakao da će se za praznike, tačnije 30.decembra prirediti Dječija novogodišnja predstava „Začarani Deda Mraz“, a nastupaće i Dino Beharović i D'Bend, kao i Aco Pejović. Svečani Novogodišnji koncert hora ANTIVARI MUSICA biće održan 31.decembra, a tog dana će nastupati i Akademia, Sergej Ćetković, grupe Perper i Plavi orkestar.

Iz Turističke organizacije Podgorice, Nina Pajović, saopštila je da će glavni grad i ove godine prirediti bogat kulturno-zabavni program koji će se održati u periodu od 19. decembra do 10.januara, ali nije otkrila šta je programom predviđeno.

Svoju turističku ponudu predstavila je i HG Budvanska rivijera. PR menadžerka Jelena Kaluđerović saopštila je da hotel Palas i ove godine priređuje spektakularan doček, u okviru kojeg će nastupati poznati regionalni muzičari.

-Već 13. godinu zaredom organizujemo spektakularan doček u hotelu Palas u Petrovcu, za koji je poznato da je poseban hotel koji ima šarm i dušu, u koji dolaze sve generacije i za koji se smatra da je najljepšim i najboljim u regionu, pa se često komentariše da se Nova godina ne računa ako nije dočekana u Palasu. Zato se i mi svake godine trudimo da naš novogodišnji program opravda očekivanja naših gostiju,kako onih koji tradicionalno dolaze u naš hotel, tako i onih koji nam po prvi put dolaze. Za program koji smo pripremili za doček Nove godine sa sigurnošću možemo reći da će pomjeriti granice najboljeg novogodišnjeg programa do sada, i da će svi gosti koji su izabrali hotel Palas ponijeti autentičan doživljaj koji će dugo pamtiti i prepričavati. Dakle, 31.decembra, u najluđoj noći, goste hotela Palas zabavljaće Jelena Tomašević i Marinko Rokvić. Prvi januar je rezervisan za Cecu Ražnatović i Dženana Lončarevića, a drugog janura će nastupiti Saša Matić i grupa ,,Frajle”. Sve tri večeri, za sjajnu i nezaboravnu atmosferu biće zadužen ,,La bombonjera” bend. Moram da istaknem da je za ovaj novogodišnji program iskazano nezapamćeno interesovanje koje dokazuje da je hotel Palas uvijek za korak ispred svih, pa će i ove godine biti najsjajnija zvijezda novogodišnjih dočeka u Crnoj Gori- kazala je Kaluđerović.

U ime HG Montenegro Stars (hoteli Splendid Resort & Spa i Montenegro), PR menadžerka Maja Vukićević, predstavila je bogatu novogodišnju ponudu.

-Hotelska grupa Montenegro Stars od svog osnivanja organizuje dočeke po kojima je poznata, i za koje uvijek vlada veliko interesovanje.Poznato je da u hotelu Splendid više od hiljadu ljudi dočeka Novu godinu, s obzirom na to da doček organizujemo u glavnom restoranu koji prima više od 600 ljudi, a takođe, za goste kazina koji broji oko 350 ljudi, uvijek organizujemo doček sa zvijezdama njihove muzičke scene. Pored ovoga, organizuje se i treći, tzv. mali doček- slavlje koje organizujemo za djecu u okviru kojeg se dijele pokloni u ponoć. Ove godine smo u prilici da zbog velikog interesovanja otvorimo i susjedni hotel Montenegro u smislu da i u njemu organizujemo doček. Novogodišnje slavlje započinjemo 28.decembra sa Gudačkim orkestrom, nastupaće i klape iz Hrvatske i Crne Gore, a u narednim danima gotovaće i Cuba bend u glavnom restoranu. U Novu godinu ulazimo sa dvije energične izvođačice- u pitanju su Jelena Rozga i Indira Forza. Slavlje nastavljamo u još bržem ritmu, pa će scena glavnog restorana prvog januara ugostiti Bijelo dugme u sastavu sa oba pjevača, kao i pjevačice iz Bugarske, a nastupaće i Jelena Rozga. Drugi januar rezervisan je za kralja meraka- Harisa Džinović, a sve tri noći nastupaće i Orkestar Žutog Serhatlića i DJ-evi- saopštila je Vukićević.

Cijena aranžmana sa uključenom svečanom večerom po osobi je 395€ na bazi tri noćenja, 455€ na bazi četiri noćenja i 495€ na bazi pet noćenja, uz gratis noćenje u petak 28.12. svima koji uplate boravak od šest dana, kao i popust za djecu uzrasta do 11 godina, od 50%. Ukoliko roditelji dolaze sa dvoje djece tog uzrasta, kompletan aranžman za jedno dijete je besplatan, saopšteno je iz HG Montenegro Stars.

D.M.

Foto: B. Šekularac