DRUŠTVO PREPORUKA

INSTITUT ZA BOLESTI DJECE KCCG: Od 1. novembra nema dječijeg alergologa

Institut za bolesti djece od prvog novembra je bez dječijeg alergologa. Specijalističke preglede je nemoguće zakazati. Ovo je našem portalu javila čitateljka (ime i prezime poznati redakciji)  koja je, kako kaže,  sa sedmogodišnjim djetetom jutros bila na Institutu.  Odgovor  kada će biti moguće zakazati pregled kod dječijeg alergologa, nije dobila. Kako kaže, zakazivanje pregleda preko izabranog pedijatra je onemogućeno, dok se ni na šalterima Instituta ne može dobiti informacija kada će to biti moguće, jer “ne postoje spiskovi”. Tim povodom redakcija portala kontaktirala je Goricu Soković, PR Kliničkog centra Crne Gore, koja je navela da će dostaviti odgovore “čim budu u mogućnosti”.

Kako MNE magazin saznaje,  alergolog doktorka Saida Zejnilović koja je radila u Institutu do 1. novembra, više neće ordinirati u Dječijoj bolnici. Ona nam je u telefonskom razgovoru saopštila da joj je ugovor istekao prvog novembra i da saradnja između nje i te institucije nije nastavljena.

Prema nezvaničnim informacijama MNE magazina, Klinički centar Crne Gore uskoro bi trebalo da potpiše ugovor sa dr Lidijom Poček. S obzirom da ni danas nije postojala opcija zakazivanja pregleda,  neizvjesno je kada će to biti.

M.S.