ART PREPORUKA

GRUPA NEON: Novi singl i spot ,,Ti i ja”

“Ti i ja” prvi je autorski singl benda, sniman i produciran u muzičkom studiju Nevis u Podgorici. Od petka 09.11. ove godine vrti se na radio stanicama, dok je video, za koji je bila zadužena kreativna ekipa Mediatag, pušten u etar tri dana kasnije.

-Ubijeđeni da znanjem i talentom ne zaostajemo za aktuelnim, studijski i koncertno aktivnim bendovima slične muzičke profilacije, uz plan da tokom narednih mjeseci izdamo još niz spremnih singlova, u skoroj budućnosti sebe vidimo na festivalskim i koncertnim binama širom regiona bivše Jugoslavije- istakli su iz benda Neon.

 

Među brojnim dosadašnjim nastupima u koje spadaju klupske svirke i razni eventi, izdvojaju nastupe na velikim binama i manifestacijama kao što su budvanski “Brodet Fest”, “Petrovačka noć” i doček Nove godine 2018. na podgoričkom Trgu nezavisnosti.

Iako je glavni dio sviračkog programa vezan za obrade poznatih grupa i izvođača, ni u jednom trenutku od osnivanja ovog benda nije postojala dilema kada je riječ o autorskom djelovanju i želji da se autorski rad predstavi široj, regionalnoj publici.

Grupa Neon iz Podgorice postoji od 2012. godine. Predstavlja krunu dugogodišnjeg prijateljstva i saradnje dvojice osnivača i vođa – pjevača Marka Vukčevića i gitariste Ilije Pejovića.

Od svog osnivanja bend se, kako navode, trudi da publici predstavi konkretan, svirački dobro oblikovan zvuk, podržan savremenom tehnikom, ozvučenjem i atraktivnim scenskim nastupom. Svirke su konceptualno zamišljene kao koncerti u trajanju od oko dva sata. Na repertoaru se nalaze odabrane numere kultnih bendova i izvođača među kojima su Pink Floyd, David Bowie, Lenny Kravitz, Simple Minds, Jamiroquai i sl. kao i modernih pop-rock bendova i izvodjača na čijim temeljima se gradi i autorski rad benda Neon, kao što su Muse, Kings of Leon, Kaiser Chiefs, Arctic Monkeys, Kasabian…

 

Petočlani sastav benda trenutno čine Marko Vukčević – Vokal, Ilija Pejović – Gitara, Filip Vulanović – Bas, Vido Uskoković – Bubanj, Bojan Jovović – Klavijature.

kud duga

2 Responses to GRUPA NEON: Novi singl i spot ,,Ti i ja”