DRUŠTVO PREPORUKA

PODGORICA: Užina se dostavlja u 24 škole

Đačka užina u ovoj školskoj godini dostavlja se u 24 škole na teritoriji Podgorice. Iz Srednje stručne škole “Sergije Stanić”, čiji đaci pripremaju hranu za podgoričke osnovce, saopšteno da uskoro očekuju priključenje još jedne škole. Osim u školama na području glavnog grada, užinu dostavljaju i đacima u Spužu.

-Na teritoriji Podgorice u 2018./19. školskoj godini, užina se dostavlja u 24 osnovne škole i očekujemo još jednu novu. Naime, u prošloj godini užinu smo dostavljali u 26 osnovnih škola, a sada pak imamo novu školu u Spužu koja je zainteresovana za naše proizvode i u istoj radimo distribuciju, tako da smo na skoro istom broju škola kao prošle godine – kazao je v.d. direktora škole Darko Vukčević.

On napominje i da škola dodatno oko 3.000 proizvoda na dnevnom nivou priprema i distribuira u sedam osnovnih i dvije srednje škole u Podgorici u kojima postoje njihove maloprodajne jedinice.

-Meni namijenjen za ovu školsku godinu predviđa proizvode zasnovane isključivo na zdravim sirovinama, kao sto je crno, kukuruzno i ražano brašno, kao i dodacima u vidu jogurta, slatkog mlijeka, voća, vode i soka…Tim iz Đačke radionice se trudi da meni bude raznovrstan, kako ne bi došlo do zasićenja, te je planirano da se on kontinuirano mijenja – pojašnjava Vukčević.

Škola je od učenika i njihovih roditelja, kaže, dobila informaciju da su zadovoljni užinom. Vukčević najavljuje i obilazak svih škola sa besplatnom degustacijom užine.

Projekat “Đačke užine” se primjenjuje od školske 2016./17. godine, a od prošle školske godine u ponudi je novi meni zbog čijeg formiranja su Ministarstvo prosvjete i škola “Sergije Stanić” uključili i Institut za javno zdravlje, u cilju što kvalitetnije užine.

Cijena đačke užine za prvo dijete je 15 eura, a za drugo, treće i ostalu djecu iz iste porodice 10 eura.

 

Izvor: Dnevne novine