PREPORUKA SPORT

SPORT: Bolt će u igrici FIFA 19 biti najbrži fudbaler

Jamajčanin Jusein Bolt započeo je svoju profesionalnu fudbalsku karijeru i postigao dva gola za Central Kost Marinerse, a sada će biti dodat u popularnu igricu FIFA 19.

Bolt je bio na probi u australskom klubu Central Kost Mariners te je postigao dva gola u prijateljskoj utakmici, čime je pokazao da se može takmičiti na profesionalnom nivou.

Tridesetdvogodišnji Bolt se povukao iz atletike 2017. godine i tako okončao veoma uspješnu karijeru ispunjenu trofejima. Postavljao je rekorde u trkama na 100 metara, a osvojio je i osam zlatnih olimpijskih medalja. Prošle godine je izrazio želju da postane profesionalni fudbaler, dobio je priliku da trenira s Borusijom Dortmund i norveškim Stromsgodsetom, a dvogodišnji ugovor koji mu je ponudila Valeta s Malte je odbio. Iza njega je proba u Marinersima te još uvijek nije poznato da li će potpisati ugovor koji mu je ponuđen.

Međutim, uprkos tome, kompanija EA Sports je zvanično potvrdila da će se Bolt pojaviti u zimskom update-u igre FIFA 19.

-Ako Jusein potpiše za Central Kost Marinerse, automatski će biti dodat u zimski update ili sljedeći veliki update. No, ako ne potpiše ugovor, onda bi mogao biti dodat kao slobodan igrač. Naravno, biće najbrži fudbaler u igri – izjavio je pouzdani izvor iz kompanije EA Sports.

Trenutno najbrži igrač u igri FIFA 19 je Adama Traore s ocjenom 96, dok je iza njega zvijezda PSG-a Kilijan Mbape s ocjenom 95.

 

Izvor: Klix