MODA PREPORUKA

MIONETTO PROSECCO: Završen konkurs, odabrano 10 dizajnerskih rješenja

 

Konkurs u okviru takmičenja za mlade dizajnere je završen, a stručni žiri je odabrao 10 najkreativnijih crteža modnih kreacija, koje će biti predstavljene krajem novembra na Mionetto Prosecco Fashion Week-u. Takmičari su imali zadatak da nacrtaju kreaciju inspirisanu zavodljivom narandžastom etiketom na boci Mionetto Prosecco, koji je generalni sponzor jesenje nedjelje mode u Podgorici.

Na konkurs je pristiglo 30 prijava, od autora različitih profila i zanimanja. Pored studenata modnog i grafičkog dizajna, među deset najboljih su se našli i studenti i diplomci Pravnog, Ekonomskog i Arhitektonskog fakulteta, kao i likovnih i vizuelnih umjetnosti.

-Zadovoljni smo odzivom mladih dizajnera na konkurs. Zaista su sve prijave bile kvailtetne, pa je bilo jako teško odabrati deset najboljih. Sigurna sam da će njihove kreacije moći da pariraju i istaknutim modnim dizajnerima, koje ćemo imati prilike da vidimo na ovogodišnjoj nedjelji mode – saopštila je Dragana Drobnjak, brend menadžer Mionetto Prosecco-a u kompaniji G3Spirits, koja je organizovala takmičenje u saradnji sa Modnom komorom Crne Gore.

Mionetto Prosecco će finansirati izradu 10 odabranih kreacija, a na samoj nedjelji mode nagradiće troje najboljih. Prvo mjesto osvaja put u Milano za dvije osobe i vaučer u iznosu od 200 eura. Druga nagrada je profesionalna mašina za šivenje, a trećeplasirani dobija grafičku tablu za crtanje.