ART PREPORUKA

VIDEO: Grupa ,,Grimm” objavila koncertni snimak pjesme ,,Vrijeme je prevara”

Foto: Screenshot

Grupa ,,Grimm” objavila je koncertni snimak pjesme ,,Vrijeme je prevara”. Ovaj sastav 2019. proslaviće 20 godina postojanja.
Za pjesmu, koja je uživo izvedena u Baru ove godine kada je bend  svirao iste večeri kada i ,,Neverne bebe”, frontmen Nebojša Đukanović u statusu na Facebook-u sa žaljenjem konstatuje da je i dalje aktuelna.
– Sjećam se da sam ovu pjesmu pisao u Studenskom gradu u Beogradu 1996. i to poslije šetnje beogradskim ulicama, na čuvenim demostracijama protiv Slobodana Miloševića. Eto, poslije 20 i ,,kusur” godina tekst je apsolutno još aktuelniji i precizniji. Znači da se svijet ne mijenja na bolje, a pojedinac je sve izgubljeniji i osujećeniji – smatra Đukanović.
Dodaje da, od kada je počeo aktivno da komponuje, stvarao je tako da ostavlja tragove i poruke iza sebe, ,,nikako da bih bio slavan i popularan”.
– Zato što sam oduvjek služio muzici, obožavao je i i donosio joj na oltar ono što je ona tražila od mene. I tada i sada nisam vodio računa da li će to neko slušati, ali sa potajnom nadom da onaj koji to otkrije, razumije o čemu pričam – zaključio je Đukanović.
Sastav, pored Đukanovića čine Ivana Janković – vokal, Dario Maršić – klavijature, Branko Marković – bas i Marko Šoć – bubnjevi.

B.R.

kud duga