ART PREPORUKA

ART: ,,2CELLOS” objavili novi album i spot za temu iz filma ,,Pirati s Kariba” (video)

2CELLOS, najdinamičniji instrumentalni duo, danas je objavio novi album „Let There Be Cello“ i spot za numeru iz filma „Pirates of the Caribbean“ (Pirati s Kariba).
– Spot je sniman u Dubrovniku, ustaljena ekipa Kristijan Burlović i MedVid produkcija. Bilo nam je zabavno ,,ufurat” se u film gusara, mogli smo skroz izbaciti svo divljaštvo iz nas bez suzprezanja! Fanovi nas već godinama nagovaraju da obradimo tu temu i evo, napokon je došla na red. Vrlo smo ponosni na aranžman i nadamo se da ćemo zadovoljiti očekivanja fanova – poručuju talentovani momci iz ,,2CELLOS”.

Lijepo iznenađenje na ovom albumu su i njihove dvije autorske pjesme „Concept2“ i „Cadenza“ koje do sada publika nije bila u prilici da čuje.
Luka Šulić i Stjepan Hauser nakon uspješnog albuma „Score“, i dalje istražuju muziku, daju joj prepoznatljivi sviralački pečat te ruše granice i među žanrovima. Produkciju albuma uz 2CELLOS potpisuje Filip Vidović, a album uključuje 14 pjesama.
Na albumu su izvođenja nekih od najvećih hitova, primjera radi: ,,Perfect” Eda Širana, ,,Despacito” Luisa Fonsija (na youTubeu ima više od 33 miliona pregleda), ,,Imagine” Džona Lenona, ,,Hallelujah” Leonarda Koena, ,,Whole lotta love” Led Zeppelin-a, te ,,The show must go on” grupe ,,Queen”. Tu je i ,,Eye of the Tiger” – obrada kultne teme iz filma ,,Rocky III”. Pjesmu u originalu izvodi ,,Survivor”, a Luka Šulić i Stjepan Hauser su se pobrinuli da obrada na violončelima zvuči moćno, uvjerljivo i energično.
,,Seven Nation Army” The White Stripes-a, takođe je zaživjela u novom ruhu. Tu su pjesmu imali čast da odsviraju na otvaranju finala UEFA Lige šampiona u Ukrajini baš kao i „Champions Anthem“, odnosno himnu Lige šampiona. Himnom ujedno i zatvaraju ovaj album.
Luka i Stjepan su proteklih dana bili u Japanu, danas nastupaju u Skoplju, a pred njima su koncerti i promocije u SAD-u, Australiji, Njemačkoj…

kud duga