DRUŠTVO PREPORUKA

HERCEG NOVI: Uhapšeni zbog sumnje da su pljačkali školu, kuće, kladionice…

Hercegnovska policija uhapsila je N.P. (23) iz Kotora i D.D. (27) iz Bosne i Hercegovine, sa prebivalištem u Herceg Novom, zbog sumnje da su počinili deset krivičnih djela teška krađa i četiri krivična djela teška krađa u pokušaju.

Oni su, sumnja se ova krivična djela počinili od sredine septembra na štetu jedne osnovne škole, više turističkih, ugostiteljskih i trgovinskih objekata, sprotskih kladionica, kao i privatnih objekata – kuća.

-Sumnja se da su upotrebom podesnog sredstva nasilno ulazili u unutrašnjost objekata i otuđivali novac i tehničke uređaje. N.P. i D.D. su uz krivičnu prijavu privedeni nadležnom državnom tužiocu. Nadalje, službenici CB Herceg Novi su, u kasnim večernjim satima, u dvorištu OŠ „Dašo Pavičić“ zatekli četiri maloljetna lica i to: M.A. (15), A.A. (15), A.V. (15) i P.B. (15), u vršenju krivičnog djela uništenje i oštećenje tuđe stvari. Oni su, sumnja se, kamenicama lomili prozore na školi. Kriminalističkom obradom policijski službenici su došli do sumnje da su ova lica takođe, u noći 29/30.09.2018. godine, kamenicama polomili prozore ove škole. Nadležnom tužiocu je protiv ovih lica podnijeta krivična prijava u redovnom postupku – navode iz policije.

Izvor: vijesti.me