ART PREPORUKA

IZ PEKAMA NA VEST END: ,,Mućke” se vraćaju naredne godine u drugačijem izdanju

Foto: Skynews

Današnja vijest da kultna britanska serija ,,Mućke” postaje mjuzikl čija će premijera biti 9. februara naredne godine u Theatre Royal Haymarket-u u Londonu dočekana je s ne baš velikim očekivanjima niti uzbuđenjem od strane njenih poštovalaca.
– Zašto bar jedan klasik ne ostavite tamo gdje pripada? Ako nema Dejvida Džejsona, Nikolasa Lindhrsta i Bastera Merifilda, onda su to Only Fools and Horses (,,Only Fools and Horses” je originalni naziv kod nas preveden kao ,,Mućke”) – samo su neki od komentara koji pristižu od jutros na ovu vijest.


Sin kreatora serije Džona Salivana, Džim, i komičar Pol Vajthaus udružili su snage i napisali scenario za ovaj mjuzikl. Džim Salivan je istakao da je ovo omaž ocu.
– Bio je ovo posljednji projekat Džona Salivena na kojem je radio prije smrti – upravo je počinjao da razvija ideju da ,,Mućke” budu mjuzikl – tako da dok smo pisali scenario, Džim i ja smo ostajali veoma vjerni osjećaju i scenarijima TV serijala ,,Mućki”, ali smo željeli da govorimo i o nekim savremenim problemima. Vrlo smo svjesni legata ,,Mućki” i da je s ljubavlju pamte ljudi svih dobi, tako da smo pokušali da unesemo momente koje su svi voljeli u TV seriji i sve likove, samo što je to ovoga puta urađeno kroz pjesme – kazao je Vajthaus za Sky news.
Mjuzikl će sadržati 20 pjesama Čeza Hodžisa iz sastava ,,Chas&Dave” koji je preminuo proteklog mjeseca.
Del Boja će tumačiti Tom Benet, Rodnija Rajan Haton, deku Trotera Pol Vajthaus, Rakel Dajan Pilkington, Kasandru Pipa Dafi, Bojsija Džef Nikolson, Marlin Samanta Siger, Trigera Piter Bejker, Majka Endi Mejs, Sida Kris Benet, Mikija Pirsa Kris Kili, Denzila Edrijan Irving, Denija Driskola Pit Galager, a Tonija Driskola Adam Venus.
Karte se od danas mogu rezervisati ovdje.

B.R.