DRUŠTVO PREPORUKA

ITALIJA: Uhapšen crnogorski Pink Panter, organizovao pljačku zlatare

Crnogorski državljanin M.M. (57), član kriminalne grupe ,,Pink Panter”, uhapšen je prije četri dana u Rimu zbog sumnje da je 22. februara ove godine organizovao pljačku zlatare u centru tog grada iz koje su odnijete dragocjenosti vijedne oko 250.000 eura.

Navodno, crnogorska policija još uvijek nije zvanično obaviještena o njegovom hapšenju. Kako prenose italijanski portali, osim M.M. uhapšen je i italijanski državljanin P.D.F. (53), dok se za dvojicom saučesnika još traga.

Pljačka se dogodila u rimskoj ulici Karlo Marks, kada su dvojica muškaraca sa perikama na glavi i kapuljačama ušli u zlataru. Oni su prvo napali radnicu a nakon što su je oborili uzeli su pazar i brojne dragocjenosti koje su skinuli iz vitrina.

Nakon pljačke, ispred zlatare su ih čekala dvojica saučesnika u vozilu ,,alfa romeo” sa kojim su napustili lice mjesta. Dok su pljačkaši izlazili iz zlatare neko od prolaznika je snimio bjekstvo kao i pokušaj građana da ih spriječi u tome. Obojica razbojnika indentifikovana su zahvaljajući prodavačici koja ih je dobro opisala, kao i određnim DNK tragovima nađenim na licu mjesta.

Tokom pljačke, jedan od pljačkaša se posjekao prilikom razbijanja vitrina. Upravo na osnovu traga krvi on je i indentifikovan. Radilo se o italijanskom državljaninu koji je imao policijski dosije, i to upravo zbog brojnih pljački. I crnogorski državljanin M.M. je od ranije poznat policiji, i više puta je hapšen i protjerivan iz Italije zbog pljački. On je indentifikovan na osnovu snimka kamera.

Izvor: Dnevne novine