DRUŠTVO PREPORUKA

ANA NIVES RADOVIĆ, NAKON PROGLAŠENJA ZA ŽENU GODINE:  Priznanje me obavezuje da nastavim proces istraživanja i edukacije mladih

 

Direktorica Turističke organizacije Kotor Ana Nives Radović, nakon što je sinoć proglašena za najuspješniju  ženu ove godine u Crnoj Gori, kazala je da Veuve Clicquot Business Woman Award, prestižno priznanje koja se svake godine dodjeljuje uspješnim poslovnim ženama širom svijeta, ,, otvara potrebu za još većom odgovornošću prema svemu onome gdje je naš pojedinačni uspjeh upotrebljiv”

– Mene lično obavezuje da nastavim proces istraživanja i edukacije mladih i da u svom okruženju vidim što više onih koji su razvili poslovne ideje, startapove ili organizacije i uspješne projekte-kazala je Radović za MNE magazin. 

Kaže da je najviše ponosna na to što su otkrića do kojih je došla u istraživačkom radu predstavljala korisne informacije onima koji bi koristili duži put.

– Uvjerenja sam da stečena znanja treba da dijelimo, jer time obogaćujemo društvo. Zbog toga volim rad sa mladima i upravo zato sam srećna što sada mogu pokrenuti potpuno besplatne radionice za one koji žele da uče ono što će im biti od koristi u poslovanju.

Jer, različita su shvatanja uspjeha i zbog toga ne postoji univerzalna definicija. Uspjeh se često mjeri količinom zarađenog novca ili kupljenom imovinom, ali i onim koliko je nečije postojanje u društvu korisno za druge. Biti u prilici da pomogneš nekome da postane uspješan je zapravo potvrda da je rad na svemu onome što u startu nije donosilo ličnu korist imao smisla-ističe naša sagovornica.

Kaže da je, u trenutku kada je tokom proglašenja najuspješnije žene u Crnoj Gori, izgovoreno njeno ime, pomislila ,,kako ovo nije jedna od onih prilika u kojima sebi kaže -moglo je to bolje“.

-Gotovo nikada nisam potpuno zadovoljna urađenim i zato mi situacije u kojima se gleda šira slika i gdje nešto što radim bude posebno istaknuto oduzimaju priliku za samokritičnost, a drugačija ne znam da budem prema sebi-pojašnjava Radović.

 Ani Nives Radović predstoji učešće na završnoj dodjeli nagrada i proglašenju najuspješnije žene regiona, a nakon toga  pobjednica će imati priliku da učestvuje na finalnoj večeri u gradu Reims, u Francuskoj, na kojoj će se okupiti pobjednice zemalja u kojima se dodjeljuje ova prestižna nagrada.

-Budući da sam ranije mnogo više poslovnog uspjeha ostvarila van Crne Gore nego u zemlji ovo priznanje već dovoljno znači, jer pokazuje da je trud na dosadašnjim aktivnostima bio vidljiv. Na primjer, u dvadesetim mi je mnogo važnije bilo „osvajati svijet“, danas želim da nešto korisno pružim svojoj zemlji i društvu u kojem živim. Do regionalnog takmičenja trebalo bi da pokrenem jedan novi edukativni program, pa mi je uspjeh u tome, kada govorim o bližoj budućnosti, prioritet. Regionalni događaj svakako će biti lijepa prilika za umrežavanje sa uspješnim ženama iz okruženja, prilika da učim od drugih i da razmijenimo ideje-rekla je Radović.

Mn.M.