MAGAZIN PREPORUKA

VEUVE CLICQUOT BUSINESS WOMAN AWARD: Nominovane Sanja Lekić, Ana Nives Radović i Ivana Ivančević-Jovović

Foto: Promo

Proglašenje najuspješnije žene u Crnoj Gori i svečana dodjela prestižne nagrade Veuve Clicquot Business Woman Award, održaće se 27. septembra 2018. godine, u elitnom hotelu Regent Porto Montenegro u Tivtu.

Prestižna Veuve Clicquot Business Woman Award osnovana je 1972. godine u čast izuzetnoj poslovnoj ženi Madame Clicquot, a svake godine dodjeljuje se uspješnim poslovnim ženama širom svijeta.

Nagrada Veuve Clicquot svojevrsni je Oskar i priznanje svim snažnim damama koje krasi preduzetnički duh i hrabrost, kakva je odlikovala i izuzetnu Francuskinju. Madame Clicquot 1798. godine udala se za Françoisa Clicquota, uspješnog proizvođača šampanjca. Kad je ostala udovica u 27. godini, preuzela je poslovanje i postala je prva žena na čelu kompanije. Svoj moderan duh dokazala je 1810. proizvevši prvo vintage vino u regiji Champagne.

Danas je prestižna Veuve Clicquot Business Woman Award zastupljena u 27 zemalja, a kompanija Energy Star International ovu prestižnu dodjelu već treću godinu zaredom organizuje u Crnoj Gori. Osim toga, ova manifestacija održava se regionalno (Srbija, Hrvatska, Slovenija, Crna Gora), a na kraju će se finalistkinje zemalja učesnica naći na završnoj dodjeli i proglašenju u Ljubljani. Nakon toga, pobjednica će imati priliku da učestvuje na finalnoj večeri u Francuskoj, u gradu Reims, na kojoj će se okupiti pobjednice zemalja u kojima se dodjeljuje ova prestižna nagrada.

U Crnoj Gori, nominovane su izuzetne žene, koje su svojim radom, trudom i ambicijom u različitim područjima djelovanja napravile konkretan uspeh, te svojim primjerom podstiču i inspirišu mlađe generacije.

Nominovane dame za 2018. godinu su: Sanja Lekić – vlasnica preduzeća „Alfa Ton Lekić“ i BLT Medical Montenegro, Ana Nives Radović – direktorka Turističke organizacije Kotor i Ivana Ivančević-Jovović – vlasnica fabrike torti i delikatesa „Čarolija“.

Odluku će donijeti tročlani žiri, u stručnom i kompetentnom sastavu.