HOROSKOP

Prognoza za period od 24. septembra do 1. oktobra

todays-horoscope

OVAN

Teški planetarni uticaji se nastavljaju, naročito s početka sedmice  ali, kako vrijeme prolazi, tako i  njihova snaga slabi. Ono na šta Ovnovi posebno treba da obrate pažnju jeste sklonost naglim reakcijama, naglim ishitrenim potezima i  odlukama, poslije kojih slijedi kajanje i  čije se greške ne mogu ispraviti. Naročito napeti period je sredina sedmice, pa izbjegavajte sukobe i  napeta nadmetanja. Na poslovnom planu rivalstvo je prenaglašeno  i  ovdje imamo potencijal ozbiljnog razmimoilaženja zbog  starih neusaglašenosti koje nikako da budu riješene na obostrano zadovoljstvo.   Dogovori se odlažu i  još nema rješenja, niti je poželjno inistirati na rješenju.

U ljubavi promjene na bolje. Proljepšaćete se, zračiti dodatnim šarmom, međuljudski i  ljubavni odnosi će se poboljšati, dok slobodnima slijede  nova poznanstva, strasni susreti i  dinamični odnosi.   Slobodnima mnogo flerta, udvaranja, uzbudljivih avantura, bez ukorjenjivanja i  trajnosti.

Zdravlje – polako se loši uticaji smanjuju i  vraća vam se snaga. Sada je na vama da budete pažljivi prema sebi i  ne dozvolite da vaši pogrešni potezi donesu ili vrate bolest. Ugoženi kardiovaskularni sistem, mozak i bubrezi.

BIK

Ovo je posebno težak period za Bikove, jer vam se čini kao da je sav teret svijeta na vašim leđima. Imate jaku želju ili potrebu da se izolujete i  izdvojite iz ovog grubog i  opasnog svijeta, ali splet okolnosti vam ne omogućava mir. Tokom sedmice  pripremite se na dinamiku,   napetosti  i  moguće sukobe. Na poslovnom planu,  zasluge ili pohvale za vaš trud dobija neko drugi, a važan dogovor se po ko zna koji put odlaže. Velikom upornošću i  istrajavanjem vremenom očekujte napredak.

Na ljubavnom planu teret i  nerazumijevanje vam stiže od drage osobe. Ipak, ljubav i  naklonost je obostrana, pa možete očekivati da će draga osoba preuzeti inicijativu i  pokušati da izgladi vaše odnose. Slobodni Bikovi će skupiti hrabrosti i prići simpatiji. Pod ovakvim planetarnim uticajima nije moguće ostvariti kontinuiranu ljubavnu vezu, ali su zato moguće uzbudljive avanture.

Zdravlje – hronične bolesti se pogoršavaju, slabi ste i malaksali. Mogući problemi sa štitnom žlijezdom ili grlom, a posebnu pažnju posvetite ishrani, obavezna umjerenost.

BLIZANCI

Nezgodni planetarni uticaji se nastavljaju, srećom, kratkog su roka, pa ste krajem sedmice tolerantniji i  opušteniji. Ipak, na poslovnom planu i  dalje je bez rješenja, a pokušaji da se inicira ili aktivira situacija, nailaze na još veće komplikacije. Važan  dogovor ponovo se odlaže, a vi ste skloni da pomalo pesimistično gledate na cijelu stvar. Rješenje se lagano nazire, kroz istrajavanje u ispravnom ili protokolarnom ponašanju, pa nemojte klonuti duhom. Dobre vijesti ili obećanje koje budete ove sedmice, vremenom će biti ispunjeno.

Na ljubavnom planu nestrpljenje ili brzopletost u ophođenju može da napravi probleme u vašoj ljubavnoj vezi. Neprijatna iznenađenja ili neprimjereno miješanje prijatelja može da vam na neko vrijeme ugrozi vezu, pa čak da dođe i  do raskida, ali kad bolje razmislite, to nijesu pravi razlozi za kraj.   Slobodni Blizanci će se malo povući od udvaranja i  flerta, iako će im  se nuditi i  udvarati nekoliko osoba.

Zdravlje – lošije nego inače, posebnu pažnju posvetite disajnim organima. Oprez u saobraćaju i  pri radu, a posebno pažljivo rukujte električnim uređajima.

RAK

Pojačana osjetljivost se nastavlja, emocije su vam uzburkane i  neuhvatljive, iz krajnosti u krajnost. Pokušajte da se ne podređujete i robujete svojim promjenljivim osjećanjima.  Naglost, impuslivnost, nepromišljenost, iznenadne kobne reakcije, mogu da vam naprave probleme. Mirno istrajavanje u dosadašnjim ciljevima  vremenom će dati povoljne rezultate. Primamljive brze zarade vode u propast ili štetu. Ukoliko imate zakonski proces, on se produžava i  komplikuje. A vi sami skloni ste raspravama i  isterivanjima pravde pogrešno ubijeđeni da ste apsolutno u pravu. Ovakvo ponašanje proteže se  i  na ljubavni i  na poslovni plan.

Kuća je mjesto koje vam je najvažnije, međutim, stalne nesuglasice i  iznenadni nepovoljni događaji remete vam mir i donose napregnutost, preopterećenost i  stalno vraćanje na istu temu. Draga osoba je spremna da pređe preko vaših emotivnih ucjena, ali je potrebno da malo “spustite loptu”, tj.  da budete skromniji i  saosjećajniji, nijeste vi jedini koji ima osjećanja. Slobodnima odgovara kontakt sa starom simpatijom, ali je splet okolnosti takav da možete jedno drugom da pravite društvo. Rakovi koji su skloni avanturama  neka pažljivo odaberu osobu, zbog mogućih komplikacija.

Zdravlje – neraspoloženje, depresivnost, malaksalost. Postojeće bolesti se pogoršavaju, često izbijajući naglo i  dramatično.

LAV

Loši uticaji će tokom ovog perioda za vas biti najjači, a Lavovi rođeni u prvoj polovini svog znaka će ih  osjetiti nešto jače. Ovaj loš uticaj će se najviše osjetiti u području karijere i  vaših ambicija. Očekujte da ćete morati da odustanete od jednog važnog poslovnog plana ili pozicije. Iako ovo u prvi mah djeluje nepovoljno i  formalno gledano jeste nepovoljno, međutim, osoba od koje ćete zavisiti  brzo će pokazati veliko poštovanje prema vama i  rado će tražiti vaše savjete.

Na ljubavnom planu situacija je   napeta. U vašem domu nemate mira, moguće su iznenadne nepovoljnosti, sukobi ukućana zbog  imovine ili pravnih i  moralnih vrijednosti. Neočekivane materijalne štete ili briga o  članu  porodice. Sa partnerom se ne slažete u  načinu kako rješavati nagomilane probleme, pa vam vaša neudruženost dodatno oduzima energiju. Najbolje je da se povučete, popustite i  odustanete. Osoba koja vas podržava protiv vašeg partnera  ima skrivene motive.

Zdravlje – slab imunitet, pa je vjerovatnoća akutnog izbijanja bolesti naglašena. Što više odmarajte, oprez u saobraćaju i  pri radu.

DJEVICA

Teški nebeski uticaji i  dalje svima stvaraju muke. Kod većine Djevica ovi uticaji su parcijalni i  blagi, osim ukoliko nemate jedan od kritičnih podznaka : Bik, Škorpija, Lav ili Vodolija. Na radnom mjestu odnosi među ljudima su neprijatni  i  dalje postoje pokušaji vaših kolega da vas uvuku u neki od suprotstavljenih tabora. Vijesti povezane sa materijalnim dobitkom se odlažu, ovo može biti nasljedstvo ili neka druga vrsta nezarađenog novca, a vaši pokušaji da putem protokolarnih i  zvaničnih načina realizujete svoj dobitak  još se odlažu i  komplikuju.

Na ljubavnom planu draga osoba se ponaša promjenjljivo i  emotivno nestabilno, pa je vaša stabilnost i  postojanost dobro došla  da prevaziđete ovaj težak period. Ipak, vam se može desiti da izgubite strpljenje. Novonastale nagle i  nepromišljene odluke nijesu dobre, ali ukoliko ste dugo vremena razmišljali o promjenama na ljubavnom planu, sada je vrijeme da ih počnete sprovoditi.  Slobodne Djevice su upetljane u čudne odnose sa prijateljem ili osobom iz prošlosti. Niti da potpuno prekinete nezadovoljavajuće odnose, niti da se nešto promijeni nabolje.

Zdravlje- osjetljivije nego inače, visok pritisak   i   mogućnost naglih izbijanja bolesti. Odmor i san su najbolji lijek.

VAGA

Za Vage je ovo posebno težak period. Vi, koji ste miroljubivi i tolerantni, trpite jak negativan uticaj od kolega i to vas tjera da se ponašate protiv svoje prirode, takmičarski, agresivno, impulsivno, grubo, napadački. Već na samom početku ove sedmice možete izgubiti samokontrolu i  reagovati impulsivno i  nepromišljeno  i  unijeti dodatnu dramu u već  napetu i  dubioznu situaciju sa važnom osobom iz vašeg života. Ova važna osoba može biti poslovni partner ili ljubavni partner, a najvjerovatnije  se odnosi na oboje. Tjeranje “mak na konac”, istjerivanje pravde i  ko je u pravu, šta treba činiti i  kako, koji su protokoli važni, to su vaše  najglavnije teme i  teret kojim teretite druge. Za sada nema pravog rješenja i  uzaludno je trošiti vrijeme, energiju i emocije.

U ljubavi strastvenost i  dinamičan pristup spoljašnjem svijetu još će se dodatno pojačati. Porašće vam želja za bliskošću i  toplim zagrljajem, što će pojačati ljubav između vas i  drage osobe, ali će isto tako pojačati ljubomoru i  posesivnost.

Zdravlje – upalni  procesi, naglo izbijanje “vatre” najčešće na glavi, visok  pritisak .

ŠKORPIJA

Sa više strana su vas pritisle loše planete, pa se savijate pod teretom i  brigama. Na poslovnom planu pred vama je značajna i  dublja promjena, završava se jedan ciklus i  otvara prostor za novi. Ova promjena je prvenstveno povezana sa načinom odnosa prema klijentima ili ljudima sa kojima sarađujete. Svakako izbjegnite impulsivno i  nekontrolisano ponašanje, nagle raskide ili ljutnje, osvete ili samooptuživanja i  samopredbacivanja,  jer šteta koju biste sebi time nanijeli  bila bi nepopravljiva.

Na ljubavnom planu prilagođavate se i  popuštate bliskoj osobi koliko možete, ali sve ima granicu. Draga osoba preuzeće inicijativu u vašim odnosima poslije prvog maja, što će vam u prvo vrijeme veoma odgovarati. Međutim, sumnjičavim Škorpijama promijenjeno ponašanje pratnera može izgledati čudno, da vam se probudi ljubomora i  nepotrebno da trujete vaše odnose.      Slobodnim Škorpijama  nudi se osoba koja im  se dopada, ali je odmah jasno da će  zbog te osobe imati čitav niz komplikacija  i  većina Škorpija  će se pokajati zbog ove avanture.

Zdravlje – vrlo slabo. Malaksalost, poremećeno spavanje    i  bolovi u kostima.

STRIJELAC

Optimista ste,  pa čak i  kada je opšta situacija teška,  a novi događaji koji uglavnom nastaju iznenada i  neočekivano , neprijatni su i  ruše vaše dotadašnje planove. Vaša vjera da će se situacija ipak početi razvijati u dobrom pravcu, počeće se nazirati krajem sedmice. Za sada, ponovo se odlaže važan dogovor i  odugovlači sa rješenjem. Pravednog rješenja za sada nema, a obje suprotstavljene strane čvrsto se drže svojih stavova i  principa. Ono što će vam  najteže pasti u ovom periodu jeste to  što će   važno putovanje ili važan kontakt sa inostranstvom, nažalost,  propasti. Vi umijete da budete lakovjerni, pa se čuvajte obećanja o brzoj zaradi, u pitanju je prevara ili lažno obećanje.

Na ljubavnom planu pomalo vas umara partnerov  pesimizam , ili negativan stav osobe sa kojom provodite najviše vremena. Vaši pokušaji da je  izvučete iz negativističkog stanja , uspijevaju samo na trenutak  i  to vas iscrpljuje i  tjera da budete još  nerealniji i  optimistični kao protivteža   pesimizmu.     Slobodnim  Strijelčevima ukazaće se prilika za avanturu, ali će vam ovaj nepotreban kontakt donijeti niz neprijatnosti.

Zdravlje – izbjegavajte pretjerane aktivnosti, moguće iznenadno izbijanje bolesti, naglo pogoršanje, pa se savjetuje što više odmaranja.

JARAC

Vaša stabilnost je zadivljujuća, samo poneki Jarčevi, oni koji imaju kritičan podznak,  a to su Bik, Škorpija,  Lav i   Vodolija, imaće  intenzivne i  prenaglašene situacije i  događaje. Ali,  većina uspješno izbjegava direktno suočavanje sa suprotstavljenom stranom ili rivalom. Svjesni ste njegovih mana i  propusta  i spremni ste da strpljivo čekate priliku kada će napraviti grešku. Nećete dugo čekati, ova sedmica donosi na radnom mjestu iznenadne preokrete  ali koji se ipak nekako zataškaju i  stvari ponovo postanu iste ili slično nepovoljne kakve  su i  bile. Ukoliko se aktivno umiješate, samo ćete pogoršati stvar,  a možda i izazvati konflikt.

U vašem domu mogući dodatni kvarovi izazvani pogrešnom upotrebom. Neslaganje ili briga o  jednom  članu porodice kulminiraće tokom početka ovog perioda.   Slobodni Jarčevi odlučuju se za komunikaciju, i  bolje,  jer bi im avantura koja se nudi  donijela komplikacije i  probleme u život. Pazite, potencijalnog partnera možete odbiti pretjeranim pesimizmom ili grubim   činjenicama.

Zdravlje –   Mogući problemi sa disajnim organima i  kardiovaskularnim sistemom. Oprez u saobraćaju.

VODOLIJA

Volite društvo, druženja, kontakte sa novim i  starim poznanicima i  prijateljima, međutim, problemi i  brige su vas pritisli. Sa jedne strane to su brige na radnom mjestu,  a sa druge strane, razmimaolaženje sa partnerom ili važnom osobom u vašem životu. Na poslovnom planu,  očekivani dogovor ili rješenje se ponovo odlaže, što vam remeti planove i  prinuđeni ste da se ponovo bavite stituacijama za koje ste smatrali da su odavno prevaziđene i  odrađene. Na materijalnom planu pomoć  ili nasljedstvo ili nezarađena imovina, za sada očekujte vijesti o odlaganju ili potrebi da se još  jednom pređe cio predmet.

Na ljubavnom planu pokušavate da razumijete dragu osobu, ali vam se čini da ona  stvari rješava  na neadekvatan i  neefikasan način. Dok vi tvrdite kako je draga osoba tvda u svojim stavovima i  neće da popusti, ne vidite sebe koji ste isti takvi, samo svoj ugao gledate. Ono što vam partner s pravom prebacuje i  negoduje jeste  vaše glavno interesovanje van kuće i za spoljašnji svijet, a nedovoljno se posvećujete domu i  svojoj porodici i  najbližima. Većina slobodnih Vodolija odlučuje se na prijateljski odnos i  komunikacione kontakte, jer ste već ranije u sličnim situacijama prošli  loše.

Zdravlje –  moguća nagla pogoršanja bolesti ili nagla izbijanja bolesti. Mirom i opuštenošću sve se može izbjeći.

RIBE

I pored očiglednih informacija o problemima i  preprekama, vi sanjalački i  nerealno vjerujete da će biti sve u redu. Iako su vaši dugoročni planovi dobri, iznenadni splet okolnosti ih ruši ili mijenja i  preusmjerava u pravcu koji  vama ne odgovara. Kontakt sa inostranstvom ili stranim licima otežan je  i na neko vrijeme u zastoju. Ne treba činiti ništa, naročito ne donositi nagle nove odluke ili preokrete. Međutim, ukoliko ste već duže vremena razmišljali o promjeni, onda je ovo pravo vrijeme da se odreknete prošlosti i  započnete novi poslovni ciklus. Obećanje o brzoj zaradi i rizičnom ulaganju provjerite još jednom, ovo vas vodi u štetu i gubitke.

Na ljubavnom planu nekako uspijevate da razumijete dragu osobu koja se ponaša neuobičajeno, pa napetost i  manje nerazumijevanje može lako da preraste u konflikt. Ljubavne strasti se pojačavaju od početka maja, pa ćete težiti da se što više približite dragoj osobi i  da ste što bliskiji. Ipak, neke istine ili neka otkrića o dragoj osobi ili članovima njene familije  neće vam se svidjeti. Ono što može da uzburkava vašu vezu su miješanja ili prečesta prisustva drugih ljudi.   Slobodne Ribe sklone su da ulete bez razmišljanja u vezu koja im se nudi, da brzo otkrili da je to samo avantura .

Zdravlje- vrlo ste osjetljivi. Mogući lomovi, izbijanje bolesti i  pogoršanja, oprez u saobraćaju i  pri radu sa električnim uređajima.