DRUŠTVO PREPORUKA

ZAGREB: Trogodišnjak pao s drugog sprata, životno ugrožen

Ilustracija

Prava drama odigrala se jutros oko 10.30 sati u Ulici Božidar Adžije u Zagrebu kada je mališan (3) pao sa drugog sprata zgrade na beton.

– Tupi udarac tijela o tlo bio je prilično glasan i tad smo se okrenule i vidjele dijete na asfaltu pred zgradom. Tek desetak sekundi poslije prolomio se dječakov plač i majčina vriska – ispričale su za 24sata.hr dvije žene koje su svjedočile padu dječaka u središtu Zagreba.

Kažu kako je dječak tih nekoliko sekundi nakon pada vjerojatno bio bez svijesti.

– Odmah je nastala trka i okupili su se ljudi. Mali je prilikom pada udario u spuštene izbačene rolete na stanu ispod, pa mu je to vjerovatno makar malo ublažilo pad. Majka je bila izvan sebe. Odmah je pokušala da ga podigne, ali okupljeni ljudi su joj rekli da to ne smije dok ne dođe Hitna. Mali je bio sitan, a iz usta mu je išla krv. Nismo vidjele neku drugu povredu – pričaju svjedokinje koje su prolazile kraj zgrade.

Drugi očevidac je kazao da je čuo majčine krike dok su silazili, a kad su sišli, jecali su. Otac je, dodaje on, takođe bio u šoku, cijelo vrijeme držao se za glavu.

Dječaka je Hitna prevezla u Kliniku za dječje bolesti Zagreb, gdje su nakon obrade ljekari utvrdili teške povrede i odmah operisali mališana.

– Riječ je o kraniocerebralnoj povredi s višestrukim prelomima lubanje. Ima i povredu cervikalne kičme te povrede pluća. Nakon operacije ide u intenzivnu njegu na dalje liječenje i nadzor – kazao je u subotu direktor Klinike za dječje bolesti Zagreb prof.dr.sc. Goran Roić.

Stanari zgrade ispričali su kako je riječ o podstanarskoj porodici u malom stanu, ali nisu poznavali dijete ni roditelje. Navodno su u zgradi počeli da žive prije više od šest mjeseci, ali bili su povučeni.

– Viđala sam majku i dječaka. Ne znam je li imala muža ili druge djece. Mali je često znao da plače. Pozdravljali smo se na hodniku i to je to – kazala je stanarka koja je htjela ostati anonimna.

U policiji nisu željeli da objave druge podatke osim da je istraga u toku te da utvrđuju okolnosti zbog kojih je dječak pao.

– Vrlo vjerovatno riječ je o nesrećnom slučaju – kazali su u zagrebačkoj policiji.

Izvor: 24sata.hr