DRUŠTVO PREPORUKA

AMSCG: Dobri uslovi za vožnju

U Crnoj Gori jutros se saobraća po suvim putevima, a na sjeveru je vidljivost smanjena, saopšteno je iz Auto-moto saveza.

Vozačima se savjetuje da voze oprezno i u potpunosti poštuju postavljenu signalizaciju.

Regionalni put Petrovići – Vraćenovići – Deleuša zbog asfaltiranja do 22. septembra biće zatvoren za saobraćaj za sve vrste vozila, od devet do 13 sati.

Zbog pomjeranja skela na stubu p2, na mostu Moračica, auto puta Bar-Boljare, saobraćaj na prvoj sekciji Smokovac – Uvač – Mateševo biće obustavljen za sve vrste vozila ne duže od 60 minuta, u terminima od osam do deset i od 13 do 17 sati.

Zbog rekonstrukcije regionalnog puta Krstac – raskrsnica za Lovćen saobraćaj će biti obustavljen za sve vrste vozila od deset do 12 i i 14 do 16 sati.

Zbog miniranja na južnom portalu tunela Suka autoputa Bar – Boljare, na prvoj sekciji Smokovac – Uvač – Mateševo, saobraćaj će biti obustavljen za sve vrste vozila do 30 minuta u terminima od jedan do pet sati, od deset do 12 sati i od 14 do 16 sati.

Zbog rekonstrukcije mosta “Radovan Pavićević“ na Zeti u Danilovgradu saobraćaj će biti obustavljen.

Saobraćaće se preko privremenog mosta za pješake i putnička vozila čije ukupno opterećenje ne prelazi 3,5 tona. Teretni i autobuski saobraćaj preusmjeren je alternativnim saobraćajnicima Podgorica – Spuž i Danilovgrad – Bogetići.

Na dijelu puta od ski centra Kolašin 1450 do ski centra Kolašin 1600, saobraćaj će zbog radova biti obustavljan od devet do 11 sati i od 13 do 15 sati, osim nedjeljom.

Privremeno je, do završetka radova, zbog izvođenja minerskih radova u sklopu rekonstrukcije magistralnog puta Ulcinj-Krute, režim saobraćaja promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Zbog geodetskih radova na magistralnom putu Bar – Ulcinj, saobraćaj će biti regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Za vrijeme radova na magistralnim i regionalnim putevima, radi snimanja i prikupljanja podataka za izradu putne baze, saobraćaj će povremeno biti obustavljen, u terminima ne dužim od 15 minuta.