PREPORUKA ZANIMLJIVOSTI

FRANCUSKA: Tamo je kuća od čokolade, noćenje 50 eura

Foto: Booking.com

Obožavatelji kakaa sada imaju jedinstvenu priliku da potpuno urone u najpopularniju poslasticu na svijetu.
Jedinstvenu tradicionalnu kućicu osmislio je i proizveo Žan-Lik Dekluzo, renomirani proizvođač fine čokolade poznat po  čokoladnim skulpturama. Ova čokoladna kućica prostire se na 18 metara kvadratnih, može ugostiti do četiri osobe i za njenu izradu bilo je potrebno 1,5 tona čokolade. Srećnici koji uspiju da osiguraju smještaj u ovoj kućici provesće noć u ukusnoj dekadenciji, okruženi čokoladnim poslasticama na svakom koraku.

Foto: Booking.com

Posebno izrađeni čokoladni detalji unutar kućice uključuju sve, od zidova i krova do kamina, stočića, sata, šolkica i knjiga. Čak je i luster od čokolade. Ali, čokoladna avantura ne završava tu. U dvorištu se nalazi i ribnjak od bijele čokolade te nevjerovatne gredice cvijeća u potpunosti (dobro ste pogodili) od čokolade. Dobra vijest za okorjele čokoladoljupce jeste da je velik dio primamljivih sadržaja kućice zapravo jestiv, barem za srećnike koji su uspjeli da rezervišu noćenje.

Foto: Booking.com

Svi zainteresirani za boravak u ovom čokoladnom ostvarenju snova moraju biti brzi jer je moguće rezervisati samo nekoliko datuma. U 10 sati ujutro (po srednjoevropskom vremenu – CET), 19. i 26. septembra biće moguće rezervirati jedno noćenje (5. i 6. oktobra). Jedinstveno čokoladno iskustvo moći ćete rezervisati za samo 50 eura.
Smještena unutar staklene konstrukcije L’Orangerie Ephémère u vrtovima muzejskog kompleksa Cité de la Céramique u Sevru, Čokoladna tradicionalna kućica svojim gostima pruža idilično okruženje.

Foto: Booking.com

– Nikad nisam ni pomislio da ću dobiti priliku da izgradim pravu Čokoladnu tradicionalnu kućicu u kojoj će putnici noćiti! – kazao je ekluzo, majstor čokolatijer, vajar i dizajner.
Uzbuđen je, dodaje. zbog saradnje i prilike da podijeli strast za čokoladom.
– Nadam se da će gosti iskoristiti priliku i uživati u noćenju na tako slatkom i jedinstvenom mjestu – kazao je Dekluzo.
Izvor: journal.hr