ART SLAJDER

MAJA ŠARENAC, GOŠĆA SITKOMA DOJČ CAFFE: Komedija je moj omiljeni žanr

Maja Šarenac gošća je prvog crnogorskog sitkoma ,,Dojč caffe”. Za naš portal prokomentarisala je atmosferu na snimanju i istakla da je sve ,,nekako  opušteno, fino, lagano, nije nekakva tenzija, histerija”. 
Dodaje da igra Beograđanku.
– Ona je tako malo muškobanjasta, puna samopouzdanja i komična je. Trebalo bi da bude. Sad, ako ja to uradim, biće dobro – vjeruje naša sagovornica.
U jednom intervjuu Šarenac je kazala da je pozorište mjesto na kojem se stiče zanat. Pitamo je šta su onda serije za glumca, u čemu je njihov doprinos, što mu one znače u zanatu.
– Znače trening, jer serije omogućavaju da  budeš stalno prisutan, stalno koncentrisan, bez obzira na umor koji je evidentan, ali se trudiš da budeš najbolji što možeš u svakom trenutku. To je ta vrsta treninga koju imaju samo serije – objašnjava Šarenac.
Naša sagovornica u karijeri se većinom opredjeljivala za igranje komedija, pa na pitanje: ,,Što je to u tom žanru što Vas najviše privlači i inspiriše?“
– Ja nisam ustvari znala ni da ću otići tim putem, a sad mi je pa i drago i voljela bih, čini mi se, čitav život da budem u komedij. Hajde na stranu što je zabavno, ti uveseljavaš druge ljude i zavole te. Tebi je zabavno, a komedija kao žanr je meni omiljena, što ne znači da ne bih voljela da se i u drugim žanrovima oprobam – zaključuje Šarenac.
B.R.
Foto: PR/Dojč caffe

kud duga