DRUŠTVO PREPORUKA

OŠ ,,ŠTAMPAR MAKARIJE”: Uprkos negodovanju roditelja, drugi razred ide u popodnevnu smjenu

Učenici drugog razreda Osnovne škole ,,Štampar Makarije” u Podgorici ove školske godine, uprkos negodovanju roditelja, nastavu će pohađati u popodnevnoj smjeni od 14.30 do 18 sati, kazala je Dnevnim novinama direktorica škole Milica Stanković.

Ona smatra da su roditelji pretjerali i da djecu koriste kao instrument, jer, kako ističe, neko mora ići u popodnevnu smjenu zbog kapaciteta škole.

Potvrdila je da je do ove školske godine drugi razred nastavu slušao u jutarnjoj smjeni, ali od ove je, poručuje, zbog manjka kapaciteta, to neizvodljivo.

-Da nismo primili još jedno odjeljenje onda bi o tome pričali i žalili se. Da ne organizujemo produženi boravak zbog nedostatka učionica onda bi se na to žalili. Jednostavno, ta učionica nam treba za produženi boravak, kapaciteti škole su takvi i jedino tako se može organizovati nastava ove školske godine – kazala je Stanković.

Roditelji učenika drugog razreda OŠ ,,Štampar Makarije” uputili su otvoreno pismo ministru prosvjete Damiru Šehoviću i tražili mu da se uključi u rješavanje situacije nastale zbog odluke uprave da nihova djeca, koja kreću u drugi razred, idu na nastavu popodne.

Izvor: Dnevne novine