DRUŠTVO

UCG RASPISAO KONKURS ZA TREĆI UPISNI ROK: Mjesta ima na Elektrotehničkom, Biotehničkom, Pomorskom…

 

UCG raspisao konkurs za treći upisni rok na prvu godinu osnovnih studija. Slobodnih mjesta za upis studenata koji će se finansirati iz budžeta ima na Biotehničkom, Elektrotehničkom, fakultetima dramskih i likovnih umjetnosti, Pomorskom, fakultetima za sport i fizičko vaspitanje i turizam i hotelijerstvo.

Mjesta ima i na Filološkom, Filozofskom, Mašinskom, Metalurško-tehnološkom fakultetu, Muzičkoj akademiji, Pravnom fakultetu u Bijelom Polju i Prirodno-matematičkom fakultetu.

Iz UCG je ranije objašnjeno da pravo prijave na konkurs za upis imaju crnogorski državljani i stranci, u skladu sa zakonom, koji su stekli odgovarajuću kvalifikaciju IV-1 podnivoa Nacionalonog okvira kvalifikacija.

Kandidatima je, uz prijavu za upis, potrebna originalna diploma o položenom eksternom maturskom, odnosno stručnom ispitu. Oni treba da dostave i originalna svjedočanstva o završenim pojedinačnim razredima srednjeg obrazovanja, diplomu Luča ili ekvivalentnu diplomu, kopiju biometrijske lične karte ili lične isprave za strance.