MAGAZIN PREPORUKA

KULA OD KARATA: Vajnstinova žrtva platila tinejdžeru da ćuti o tome da ga je silovala

Italijanska glumica i rediteljka te djevojka preminulog kuvara Entonija Burdena, Asija Ardžento, bila je jedna od prvih žena u Holivudu koja je javno progovorila o zlostavljanju koje je pretrpjela od producenta Harvija Vajnstina. Zbog toga je postala i jedno od glavnih imena #MeToo pokreta.

Međutim, New York Times piše da je samo nekoliko mjeseci nakon što je u javnost izašla s optužbama da je seksualno zlostavljana, Asija Ardžento tajno platila 380.000 dolara mladom glumcu i muzičaru Džimiju Benetu koji je nju optužio da ga je seksualno zlostavljala nekoliko godina ranije.

Benet tvrdi da se to dogodilo nekoliko nedjelja nakon njegovog 17. rođendana u hotelskoj sobi u Kaliforniji. Ona je tad imala 37 godina, a dob za pristanak na polni odnos u toj saveznoj državi je 18 godina.

New York Times je došao u posjed dokumenata koji pokazuju da je ostvarena novčana nagodba između njih dvoje, a posjeduju i selfi koji datira iz 2013. godine, a na kojemu su glumica i mladi glumac u krevetu. Kao dio nagodbe, Benet je morao Asiji da da tu fotografiju i autorska prava na nju.
Tri osobe upoznate sa slučajem potvrdile su uglednom listu da su dokumenti autentični. New York Times je pronašao i pismo u kojemu se novac koji je Asia Argento uplatila Bennettu opisuje kao “pomoć glumcu”.

Benet je počeo da glumi sa šest godina, a 2004. godine je glumio s Asijom Ardžento u filmu The Heart Is Deceitful Above All Things. Asiju je, stoji u dokumentima, smatrao uzorom i mentorkom.

On je tog dana u hotel došao s članom porodice kojeg je, navodi NY Times, Asija Ardžento zamolila da je ostavi samu s glumcem. Dala mu je alkohol i pokazala mu bilješke koje je pripremila za njega. Zatim ga je poljubila, gurnula na krevet, skinula mu pantalone i oralno ga zadovoljila. Nakon toga se popela na njega i imali su odnos.

U dokumentu se navodi i da ga je nakon toga tražila da ih fotografiše zajedno, tako je nastao selfi. Kasnije popodne je navodno objavila njihovu zajedničku fotografiju i na Instagramu.

Džimi kaže da se osjećao ,,zbunjeno, preplašeno i odvratno”, na povratku kući iz hotela. Međutim, nakon tog događaja Benet je putem Twitter-a pisao Asiji Ardžento, a u jednom trenutku joj je napisao i: ,,Nedostaješ mi, mama!”

Asija se još nije oglasila o napisima ,,New York Times”-a.
Izvor: index.hr
Foto: Instagram