ART PREPORUKA

VIŠE OD TRI SATA: Pula je pjevala s Čolićem


Zdravko Čolić je digao  sinoć Pulu na noge! Nakon šest godina na istom mjestu, dogodila se Čolićeva magija, a da je to bio dugo iščekivan koncert, da ga se publika zaželjela, bilo je jasno već pogledom na prepunu Arenu.

Čolićevi koncerti već su prepoznatljivi po njegovom maestralnom glasu, neiscrpnoj energiji i emociji koju razmjenjuje sa svojom publikom.

Odlična atmosfera, vrhunska organizacija, erupcija oduševljenja kada se Čolić pojavio na pozornici dočekan ovacijama.

– Dobro veče dragi prijatelji u predivnom i prekrasnom zdanju Pule, dobrodošli svi iz regiona! Družićemo se večeras, ponovno nakon šest godina! – pozdravio je Čolić prepunu pulsku Arenu u kojoj se okupila publika iz cijelog regiona.

Već s prvim taktovima pjesme ,,Produži dalje”, publika je pjevala uglas, neumorno nastavila uz „Mjerkam te, mjerkam“, „Kad pogledaš me preko ramena“, „Čija je ono zvijezda“, „Mala“, „Jedna zima sa Kristinom“, „Tebe čuvam za kraj“ i tako sve do kraja koncerta koji je zajedno s bisom trajao više od tri sata.

Baladama, starim i novim pjesmama, bezvremenskim hitovima, Čolić je svoju publiku poveo na putovanje kroz sve divne zajedničke godine.

Na pozornici se Zdravku Čoliću u pjesmi „Loše vino“ pridružio dugogodišnji prijatelj i saradnik, Nikša Bratoš, a baletska grupa Milana Gromilića zanimljivim koreografijama dodatno je podstakla publiku na igru.

Bio je ovo koncert za pamćenje, kojim je Čolić još jednom potvrdio status najveće regionalne zvijezde.

Rasprodatom Pulskom Arenom, u okviru turneje „Ono malo sreće“, najavljen je koncert Zdravka Čolića, 20. oktobra u Areni Zagreb.

This slideshow requires JavaScript.

Foto: Promo PR

kud duga