ART PREPORUKA

NAJAVA ZA NOVI ALBUM: ,,Oluja” ,,2CELLOS”-a nosi sve (video)

Foto: Facebook

Novi album sastava ,,2CELLOS” ,,Let There Be Cello” biće objavljen 19. oktobra i tim povodom, kao najavu, Stjepan Hauser i Luka Šulić predstavili su spot sa izvođenjem numere ,,Storm” Antonija Vivaldija.
– Uvijek kažemo da želimo da srušimo predrasude o violončelu i granice između muzičkih žanrova. Ovaj album to pokazuje. Inspiraciju smo crpili iz svih izvora, od pop hitova pa do bezvremenske klasične muzike, od klasičnog roka pa do filmske muzike. Ovaj album ima mnogo toga – uključujući i neke ,,2CELLOS” originalne pjesme. Nema pravila, samo neka bude violončelo – poručuju ,,2CELLOS”.
Spot za numeru ,,Storm” je sniman u Hrvatskoj, a ni ovoga puta ne izostaje energična svirka, dinamična kamera i eksplozivna rasvjeta kako bi se dočarala drama.
– Volimo Vivaldijevu dramu pa smo pomislili kako bismo mogli unijeti ,,2CELLOS” oluju u jedno od njegovih najpoznatijih djela. Za spot smo trebali prikladno dramatičnu i prelijepu lokaciju – našli smo je u kamenolomu blizu Pule. Ljeto traje, ali oluja dolazi – kažu Hauser i Šulić.

Na novom albumu, Luka i Stjepan njih dvojica će se predstaviti i s dvije svoje originalne numere koje do sada nismo čuli: ,,Concept2” i ,,Cadenza”.
Od pop hitova i legendarnih kompozicija, među ostalima su odabrali: ,,Perfect” (Ed Širan), ,,Despacito” (Luis Fonsi), ,,Eye of the Tiger” (Survivor), ,,Imagine” (Džon Lenon), ,,Hallelujah” (Leonard Koen), te ,,The Show Must Go On” (,Queen). Na albumu će biti i ,,Seven Nation Army,” (The White Stripes) koju su ,,2CELLOS” odsvirali u finalu Lige šampiona u Ukrajini.
Produkciju albuma uz ,,2CELLOS”, potpisuje i Filip Vidović.
Spisak pjesama na novom albumu:
Concept2
Eye of the Tiger
Pirates of the Caribbean
Cadenza
Hallelujah
Perfect
Vivaldi Storm
Whole Lotta Love
Seven Nation Army
Asturias Meets Carmen
Despacito
The Show Must Go On
Imagine
Champions Anthem

kud duga