DRUŠTVO PREPORUKA

ZUNS: Prodaja udžbenika počinje 27. avgusta, evo cijena kompleta

Prodaja udžbenika za ovu školsku godinu počeće  27. avgusta, dok će isporuka  knjižarama početi u utorak 21. avgusta, saopšteno je iz Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva.

Kako je najavljeno, o redosljedu isporuke knjižare će biti obaviještene kao i prethodnih godina.

Zbog promjena koje su nastale u programima, Zavod je saopštio da je morao raditi na izmjenama postojećih ili izradi potpuno novih naslova. Tako će se po odobrenju Nacionalnog savjeta za obrazovanje u prodaji naći udžbenici, zbirke zadataka i radne sveske na crnogorskom jeziku i albanskom jeziku.

Za školsku 2018/2019. godinu pripremljeni su sljedeći naslovi:Udžbenici, zbirke zadataka i radne sveske na crnogorskom jeziku, U svijetu matematike 1-udžbenički komplet, Istražujem svoju okolinu 1-udžbenik, Čigra slova i glasova 2-udžbenik i radna sveska, U svijetu matematike 2-udžbenički komplet, Istražujem svoju okolinu 2-udžbenik i radna sveska, Čigra slova i glasova 3-udžbenik i radna sveska, U svijetu matematike 3-udžbenički komplet, Istražujem svoju okolinu 3-udžbenik i radna sveska, U svijetu matematike 4-udžbenički komplet, Poznavanje društva 4-udžbenik i radna sveska, Priroda 4-udžbenik i radna sveska, Likovna kultura 4-udžbenik, Muzička kultura 4-udžbenik, Likovna kultura 5-udžbenik, Priroda 5udžbenik i radna sveska, Poznavanje društva 5-udžbenik i radna sveska, Matematika 5-udžbenik i zbirka zadataka, Muzička kultura 5 -udžbenik, Informatika sa tehnikom 5-udžbenik, Crnogorski jezik 6-udžbenik i radna sveska, Matematika 6-udžbenik i zbirka zadataka, Muzičko 6-udžbenik, Priroda 6-udžbenik i radna sveska, Informatika sa tehnikom 6-udžbenik, Istorija 6-radna sveska, Geografija 7-udžbenik i radna sveska, Muzička kultura 7 -udžbenik, Istorija 7-udžbenik, Likovna kultura 7-udžbenik, Matematika 7-udžbenik i zbirka zadataka, Informatika sa tehnikom 7-udžbenik, Matematika 8-udžbenik i zbirka zadataka, Hemija 8-udžbenik i zbirka zadataka, Istorija 8-udžbenik, Informatika sa tehnikom 8-udžbenik, Geografija 9-udžbenik i radna sveska, Matematika 9-udžbenik i zbirka zadataka, Istorija 9-udžbenik, Fizika II g-udžbenik i zbirka zadataka i Latinski jezik III g-udžbenik.

Udžbenici, zbirke zadataka i radne sveske na albanskom jeziku: U svijetu matematike 3-udžbenički komplet, Istražujem svoju okolinu 3-udžbenik i radna sveska, Likovna-kultura 4-udžbenik, Muzička kultura 6-udžbenik, Biologija 6-udžbenik i radna sveska, Matematika 7-udžbenik i zbirka zadataka, Muzička kultura 7-udžbenik, Fizika 7-udžbenik i zbirka zadataka, Istorija 7-udžbenik, Fizika 8-udžbenik, Fizika 9-udžbenik i zbirka zadataka, Matematika I g-udžbenik i zbirka zadataka, Matematika II g-udžbenik i zbirka zadataka, Matematika III g-udžbenik i zbirka zadataka, Matematika IV g-udžbenik i zbirka zadataka, Biologija II g-udžbenik i radna sveska, Istorija IV g-udžbenik, Crnogorski jezik kao nematernji za II g-udžbenik i radna sveska i Crnogorski jezik kao nematernji za III g-udžbenik i radna sveska.

Cijene

Cijene udžbenika sa engleskim jezikom su 43, 10 eura za prvi razred, 50,80 eura za drugi, 47,70 eura za treći, 59,60 eura za četvrti, 67 eura za peti, 68,30 za šesti, 94,20 eura za sedmi, 94,20 eura za osmi i 88,20 eura za deveti razred.

Što se tiče gimnazije, ovi udžbenici za prvi razred koštaće 106,80, za drugi 88,70 eura, za treći 79,70 i četvrti 59 eura.

Akcije u Baru, Bijelom Polju i Podgorici

U knjižarama u Bijelom Polju, Baru i Podgorici najavljene su akcije pa će uz kupljeni komplet udžbenika, za sve razrede osnovne škole, osim prvog razreda, biti poklonjena jedna knjiga koja je predmetnim programom određena za lektiru.

Takođe, uz trgovinu u vrijednosti od 50 eura Zavod poklanja dvije sveske mekog poveza iz edicije „NAŠE SVESKE”.

Kupci koji su već dobili knjigu na poklon dobijaju i sveske ako u našim prodajnim objektima uzmu školskog pribora u vrijednosti pomenutog iznosa.

Knjižare u Podgorici, Baru i Bijelom Polju radiće i vikend pred početak školske godine, dakle u subotu 1. septembra i nedjelju 2. septembra od 7 do 20 sati.