DRUŠTVO PREPORUKA

HRVATSKA: Teška nesreća u Istri, jedna osoba poginula, troje povrijeđenih

Foto: 24sata.hr

U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila sinoć na Istarskom ipsilonu jedna osoba je poginula, a troje ljudi je lakše povrijeđeno.

Nesreću je izazvala 36-godišnjakinja, koja je pod uticajem alkohola od 1,81 promila upravljala automobilom ,,Peugeot”, riječke registarske oznake, dionicom auto-puta Nova Vas – Višnjan u suprotnom smjeru.

U nepreglednom zavoju vozačica je bočnim lijevim ogledalom udarila u bočno lijevo odgledalo automobila ,,Škoda”, slovenske registarske oznake, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 31-godišnji slovenski državljanin, a potom je nastavila vožnju u suprotnom smjeru prema mostu ,,Mirna”, nakon čega je prednjim dijelom vozila udarila u zaštitnu ogradu.

Automobil se odbio od ograde i prednjim dijelom udario u ,,Peugeot”, pulske registarske oznake, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 41-godišnjak, a od siline udarca vozilo pulskih registarskih oznaka prevrnulo se na bočnu stranu, dok je vozilo riječke registarske oznake udarilo u zaštitnu ogradu.

Zbog zadobijenih povreda na mjestu događaja smrtno je stradao 41-godišnji vozač, dok su njegovi saputnici, 38-godišnjakinja i dijete, prevezeni u riječku bolnicu, gdje je utvrđeno da su lakše povrijeđeni. Lakše povrede zadobila je i 36-godišnja vozačica, protiv koje se podnosi krivična prijava nadležnom državnom tužilaštvu.

Izvor: 24sata.hr