ART PREPORUKA

GOST SEA DANCE-A: Krešo Bengalka objavio novi singl ,,Nisam odavde”

Splitski hip-hop genijalac Krešo Bengalka, kojeg ćemo uskoro imati prilike da čujemo na Sea Dance festivalu na plaži Buljarica kod Budve, objavio je novi singl ,,Nisam odavde” pod etiketom poznate beogradske izdavačke kuće Bassivity, koja će se takođe predstaviti publici u Crnoj Gori drugog dana festivala.

Rime u numeri koja predstavlja osvrt na aktuelna zbivanja i društvene probleme ovog podneblja, ukrstio je sa hrvatskim reperom Bore Balboa i slovenačkim MC-jem i producentom Drillom. Ovaj regionalni hit u najavi izveden je na tri jezika: hrvatskom, slovenačkom i njemačkom, a tema koju pjesma obrađuje jeste osjećaj pripadnosti, o čemu govori i sam njen naslov.

Muziku i aranžman je radio Laer iz Bosne i Hercegovine, a pjesma je objavljena pod etiketom superpopularnog beogradskog rep i hip-hop kolektiva Bassivity Digital, koji okuplja najbolje regionalne pripadnike žanra, čime je ekipa dodatno naglasila internacionalni karakter saradnje.

Svoje nastupe na petom jubilarnom izdanju Sea Dance festival koji će biti održan od četvrtka, 30. avgusta do subote, 1. septembra na plaži Buljarica u Budvi potvrdili su Nile Rodgers & Chic, Dimitri Vegas & Like Mike, Paul Kalkbrenner, Nina Kraviz, Alice Merton, Dax J, Lost Frequencies, Burak Yeter, Antigone, Francois X, Shlømo, Eagles & Butterflies, Filatov&Karas, Sofia Rodina, Marko Nastić, PTU Live, Hladnopivo, Van Gogh, Marko Louis, Sajsi MC, Krešo Bengalka, Vojko V, Who See, Bassivity Showcase, Lag, Vakat AKA Aleksandar Grum, Forest People, Gillerz& Be Good, Ilija Đoković, Sugar Lobby, Monosaccharide, Bodzie, Popi Divine, Mr. Lekka, Branko Vuković, Buba, Vegim&Flekitza, Ana RS, TZ Project, ČX, Sabinaa, Jan De R i mnogi drugi.

Ulaznica za prvi, drugi i treći festivalski dan, košta 14.99 eura, pojedinačno. U prodaji se može naći i paket za sva tri dana festivala po promotivnoj cijeni od 24.99 eura i to samo do 22. avgusta, nakon čega će njena cijena biti veća. Ulaznice se mogu kupiti u prodajnoj mreži Gigstix.me, te na 54 prodajna mjesta u 23 grada Crne Gore. Više informacija može se naći na sajtu www.seadancefestival.me, dok su na sajtu zvanične turističke agencije www.exittrip.org dostupni i turistički paketi koji pored ulaznica, sadrže i razne opcije za smještaj i prevoz.

kud duga