PREPORUKA ZANIMLJIVOSTI

POSAO IZ SNOVA: Traže degustatore Nutele

Neki poslovi su zaista izvrsni. Tako će mnogi od nas osjetiti bar malo zavisti kad ugledaju pilota koji se sprema za let ili možda direktora uspješne firme koji ulazi u luksuzni automobil s vozačem.

No, pustimo sad to, ovaj posao se čini boljim od svega jer su u pitanju – slatkiši.

Ukoliko ste zaljubljenik u čokoladu, moguće je da smo upravo za vas pronašli posao iz snova. Zapravo, postoje šanse da ćete ozbiljno razmisliti o preseljenju u Italiju kad čujete da kompanija Ferrero traži radnike, tačnije njih 60, kojima će opis posla biti isprobavanje, kako postojećih proizvoda, tako i onih novih.

U prvom redu na pamet nam pada slavna Nutela, pa će tako zaposlenici imati slatke brige kušajući razne vrste čokolada i lješnika i donoseći sud o tome koje su kombinacije najbolje. Jasno, neće se degustirati samo Nutelu, već i ostale delicije iz Ferrerove majstorske radionice.

Valja reći kako je ovo prvi put da kompanija zapošljava ljude koji nijesu “profesionalci”, a radite u mjestu Alba u regiji Pijemont, na sjeveru zemlje. Jednostavno, ovaj put iz kompanije žele da pronađu “obične” ljude i konzumente koji nisu edukovani što se tiče hrane.

Novi posao 60 odabranika radiće dva dana u nedjelju, a za dobijanje posla kao uslov ne postoji radno iskustvo. Srećnici koji dobiju posao počeće da rade posljednjeg dana septembra, pa će za početak morati proći tromjesečni kurs, kako bi kasnije što preciznije znali i mogli opisati što osjećaju prilikom isprobavanja proizvoda.

 

Izvor: Dnevnik.hr