DRUŠTVO PREPORUKA

SRBIJA: Uhvaćen poskok u saksiji na prvom spratu kuće

Vlasnici kuća u Beogradskoj ulici u Vladičinom Hanu još su uzemireni i uplašeni zbog saznanja da se na terasi na spratu kuće porodice Nikolić, u gusto naseljenom gradskom kvartu, pojavio opasni poskok.

Prizor je bio jeziv i zastrašujući: domaćica je juče kasno popodne na terasi zalivala cvijeće i u saksiji spazila jednu od najopasnijih i najvećih zmija otrovnica u Evropi, čiji je ujed smrtonosan ukoliko se na vrijeme ne potraži ljekarska pomoć.

Pestrašeni i uznemireni ukućani hitno su telefonom alarmirali Udruženje za zaštitu gmizavaca i životne sredine “Poskok”, koje se nalazi u Vladičinom Hanu. Predsjednik udruženja Vladica Staković, koji se proučavanjem i hvatanjem zmija bavi 16 godina, ubrzo je na terasi uhvatio poskoka dugačkog 60 centimetara i vratio ga u prirodno stanište.

Stanari u gusto naseljenoj Beogradskoj ulici u velikom su strahu od zmije otrovnice, posebno zbog činjenice što u naselju ima tridesetak mališana, a u blizini je i osnovna škola. Mnogi se u Vladičinom Hanu čude odakle otrovnica u gusto naseljeoj gradskoj zoni i to na spratu kuće.

Izvor: alo.rs