MODA SLAJDER

DRUGO VEČE IFF PORTO MONTENEGRO 2018: Kreacije predstavili Šeika Hend Al Kasemi i Lakvan Smit

Druge večeri Internacionalnog modnog festivala Porto Montenegro 2018. u zdanju ,,Synchro”-a kreacije su predstavili NJ.E. Šeika Hend Al Kasemi u sklopu brenda ,,House of Hend” i Lakvan Smit.
Prva se publici predstavila Al Kasemi. Kako je istakla za MNE magazin, njene su kreacije susret Istoka i Zapada.
– Moja kolekcija je dostupna i konzervativnoj muslimanskoj klijenteli i profesionalnim zapadnjacima – rekla je Al Kasemi o kolekciji.
U njenoj kolekciji dominirala je bijela boja, a od materijala čipka i svila. Publika je aplauzima pozdravljala manekenke u pripijenim dugim bijelim haljinama, te bijelim dugim lepršavim tradicionalnim haljinama i ogrtačima s pozlaćenim vezom.

This slideshow requires JavaScript.

Lakvan Smit predstavio se kolekcijom za jesen/zimu 2018, inspirisanom čuvenom diskotekom ,,Studio 54”, disko divama i osamdesetim.
– Ne poznajem nikoga ko je bio gost diskoteke ,,Studio 54”, ali čuo sam da su to bile ikone poput Grejs Džons, Džeri Hol, Tine Tarner i drugih. Crpio sam inspiraciju iz tih diva – kazao je o kolekciji za MNE magazin Lakvan Smit.
Sve je večeras u njegovoj kolekciji odisalo moći i seksepilom.
– Kreiram za moćnu i seksepilnu ženu, onu koja se osjeća dobro u sopstvenoj koži, koja se ne izvinjava ni zbog čega što uradi, senzualnu, koja posjeduje stav – kazao je Smit za naš portal.
Prikazane su glamurozne kreacije od pliša, krzna i spandeksa. Preovladavale su crna i crvena nijansa i blještavilo diva disko klubova, haljine sa velikim izrezom i golim leđima, a poseban aplauz publike dobile su manekenke u bodiju sa kaputom i prekrivenom polovinom lica, zatim uskoj blještavoj kratkoj haljini sa šlicem i krznenim kaputom, te modeli u providnim crnim mrežastim haljinama. Aplauz i ovacije na kraju dobio je i Lakvan Smit ušavši i izazavši sa piste s visoko uzdignutom pesnicom u znak uspjeha.

This slideshow requires JavaScript.

Vlasnica i direktorica modne agencije ,,Fabrika” Vesna Mandić podsjetila je da je kazala na konferenciji za novinare, najavljujući ovaj festival, da su ,,Fabrika” i Porto Montenegro ,,drim tim”.

– Sada mogu da kažem da su ,,Fabrika” i Porto Montenegro više od ,,drim tima” – poručila je Mandić.
Izvršni direktor Porto Montenegra Dejvid Margasan rekao je da je provjeravao koje su sve to nacionalnosti okupljene ove večeri.
– Prestao sam da brojim kada sam stigao do broja 18. Nevjerovatno velik opseg nacionalnosti je večeras ovdje došao da gleda revije. Zato sam zahvalan Vesni i ,,Fabrici” što ste nas sve okupili – istakao je Margasan.
PR i marketing menadžerka ,,Regent Porto Montenegra” Elena Ljiljanić kazala je za MNE magazin da su navikli na ovakvu vrstu klijentele i da im je svaki zahtjev kreatora bio ,,potpuno normalan”.
– Oduševljeni su samim hotelom. Najveći kompliment koji smo dobili tokom ovog boravka jeste da je urednica ,,Velvet magazina” Ameni Šafik izjavila danas da joj je večera u ,,Regent”-u jedna od najljepših večera na kojima je ikad učestvovala- rekla je Ljiljanić.
Internacionalni modni festival Porto Montenegro 2018. sjutra u 21 sat zatvara italijanski kreator visoke mode Antonio Grimaldi, takođe u ,,Synchro”-u.
Organizator je modna agencija ,,Fabrika”. Glavni sponzor je Regent Porto Montenegro, uz podršku Opštine Tivat. Šminku i frizure radi tim Zorana Vukčevića.
B.R.
Foto: B. Šekularac

 

(Više fotografija u foto galeriji)